pusi06 19.04.06, 10:07 moja 3-letnia córcia ma wiotkość stawów, i lekarz powiedział, że w jej wieku to nie jest dobrze. Wie ktoś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladorotka Re: wiotkość stawów u 3-latki 19.04.06, 10:52 Na czym polega ta wiotkość? mozesz opisac? Odpowiedz Link Zgłoś
pusi06 Re: wiotkość stawów u 3-latki 19.04.06, 22:39 jej stawy strzelają, moje też, więc to mnie nie dziwiło, lecz doktor na wizycie kontrolnej( chodzę z małą bo ma wadę stóp...), pow, że niestety wiotkość nie mija i to już nie jest normalne. Po prostu jej kciuk z łatwością sie wygina i bez bólu aż do ręki-dotknie nim ręki. A sypia nadal z nóżkami jak u zabki. oby to nie bylo nic poważnego bo zaczynam mieć dość tych chorób, za dużo ich jak na naszą trójkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: wiotkość stawów u 3-latki 19.04.06, 23:06 Jeżeli chodzi o samą wiotkość to nie masz specjalnego wpływu , bo to jej taka cecha. Natomiast warto dziecko aktywizować sportowo, aby nie skrzywił się jej kręgosłup, aby mięśnie sprawnie pracowały i mogły prawidłowo utrzymać tułów. Taka stabilizacja potrzebna jest potem min. w szkole. Wiotkie dzieci łatwiej się męczą i niechętnie siedzą dłużej w jednym miejscu. Często też wkładają w pracę za dużo siły i znowu się męczą szybciej od innych. Piszesz o wadzie stóp. Myślę, że warto je ćwiczyć pod okiem specjalisty, bo same buty to zamało. Odpowiedz Link Zgłoś