misiulka7 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 18:57 Poradzcie co na katarek ale nie homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
sylka22 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 19:17 hmm...nie z homeopatii to polecam nasivin - ale nie powinno się go stosowac długotrwale najwyżej około 7 dni max z naturalnych rzeczy ja uzywałam maści majerankowej do smarowania noska a wogóle dlaczego nie homeopatia??..ja jak tylko cos sie pojawia to stosuję euphorbium compositum S (więcje niz przez tydzień)i jak dotąd jestem bardzo zadowolona z działania Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 23:28 Ja też euphorbium, i jeszcze hepar sulfuris w amp W - rewelacja! zwlaszcza na glut, i zatkany nos. ale cóż jest homeopatia i Homeopatia - jedna działa, druga nie. ja to wiem, i wygląda na to od kilku dni że już nie tylko ja..Pozdrawiam Kasię! Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia1 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 00:39 Sol fizjologiczna do noska (np. Sterimar), czeste oczyszczanie ( zwykla gruszka, albo Frida) - wlasnie po wkropleniu soli. Nawilzanie powietrza w pokoju (jesli nie jest alergikiem mozesz dodac pare kropelek olejku eukaliptusowego albo sosnowego). W lozeczku dobrze jest podniesc troche materacyk. Masc majerankowa pod nosek (mozna tez podac lekki napar z majeranku do picia), klatke piersiowa mozna smarowac Pulmex Baby (ostroznie). Dawac duzo do picia. w ostatecznosci jakies kropelki odtykajace np. Nasivin dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 07:06 myteraz tez zlapalismy katarek mam nadzieje ze na tym sie skonczy niedawno przechodzilismy zapalenie krtani i oskrzeli i teraz zlapal nas katar mam nadzieje ze przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
agata_spadlo Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 10:03 ja stosuje homodose. Pediatra mi polecila. mozesz podac 3 krople w lyzetce wody Odpowiedz Link Zgłoś
misiulka7 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 11:13 bardzo Wam dziękuje wszystkim za odpowiedzi.pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś