Dodaj do ulubionych

Co na katar dla 12 mc dziecka

08.05.06, 18:55
Obserwuj wątek
    • misiulka7 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 18:57
      Poradzcie co na katarek ale nie homeopatia
      • sylka22 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 19:17
        hmm...nie z homeopatii to polecam nasivin - ale nie powinno się go stosowac
        długotrwale najwyżej około 7 dni max

z naturalnych rzeczy ja uzywałam maści majerankowej do smarowania noska

a wogóle dlaczego nie homeopatia??..ja jak tylko cos sie pojawia to stosuję
        euphorbium compositum S (więcje niz przez tydzień)i jak dotąd jestem bardzo
        zadowolona z działania
        • iljana Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 08.05.06, 23:28
          Ja też euphorbium, i jeszcze hepar sulfuris w amp W - rewelacja! zwlaszcza na
          glut, i zatkany nos. ale cóż jest homeopatia i Homeopatia - jedna działa, druga
          nie. smile ja to wiem, i wygląda na to od kilku dni że już nie tylko
          ja..Pozdrawiam Kasię!

• izzunia1 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 00:39
            Sol fizjologiczna do noska (np. Sterimar), czeste oczyszczanie ( zwykla
            gruszka, albo Frida) - wlasnie po wkropleniu soli. Nawilzanie powietrza w
            pokoju (jesli nie jest alergikiem mozesz dodac pare kropelek olejku
            eukaliptusowego albo sosnowego). W lozeczku dobrze jest podniesc troche
            materacyk. Masc majerankowa pod nosek (mozna tez podac lekki napar z majeranku
            do picia), klatke piersiowa mozna smarowac Pulmex Baby (ostroznie). Dawac duzo
            do picia. w ostatecznosci jakies kropelki odtykajace np. Nasivin dla niemowlat.
            • olkaaaa Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 07:06
              myteraz tez zlapalismy katarek mam nadzieje ze na tym sie skonczy niedawno
              przechodzilismy zapalenie krtani i oskrzeli i teraz zlapal nas katar mam
              nadzieje ze przejdzie
        • agata_spadlo Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 10:03
          ja stosuje homodose. Pediatra mi polecila. mozesz podac 3 krople w lyzetce wody
    • misiulka7 Re: Co na katar dla 12 mc dziecka 09.05.06, 11:13
      bardzo Wam dziękuje wszystkim za odpowiedzi.pozdrawiamysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka