Dodaj do ulubionych

2lata 4 m-ce

08.06.06, 19:22
tyle ma moja córeczka - waży 11,5kg, mierzy 90cm - jest bardzo drobna, je jak
wróbelek albo i mniej. Ile ważą, mierzą Wasze córeczki w podobnym wieku?
Muszę się martwić? Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • alicja662 Re: 2lata 4 m-ce 08.06.06, 19:33
      mysle, ze nie masz powodow do zmartwien, dzieci bardzo roznie rosna, moja zuzia
      tez byla drobna. Nie wmuszaj w nia jedzenia, jezeli je malo to znaczy, ze tyle
      potrzebuje, napewno wyrosnie na duza, silna i zdrowa dziewczynke. ale jezeli
      masz obawy do przejdz sie do lekarza, on napewno Cie uspokoi, pozdrawiam smile
    • aqa82 Re: 2lata 4 m-ce 08.06.06, 19:43
      moja corka ma rok wiec nie jest w podobnym wieku,ale sprawdzwłam na siatce
      centylowej i Twoja mała jest nieco powyrzej 10 centyla czyli w normie,nalezy
      może do szczuplejszych dzieci ale jeśli jest zdrowa i normalnie sie zachowuje to
      mysle że jest ok.
      • gabi1234 Re: 2lata 4 m-ce 08.06.06, 21:30
        Zuzia jest bardzo żywym rychliwym dzieckiem, lekarka "z przychodni" każe mi
        ciągle robić badanie moczu itd, natomiast lekarka "moja pryawtna" mówi, że
        skoro ja i mój mąż jesteśmy szczupli to i dziecko nie może być grube, uspokaja
        mnie za każdym razem. Ale ja jako matka "panikuję". dzięki za dobre słowa.
        Pozdrawiam.
        • mamajka6 Re: 2lata 4 m-ce 08.06.06, 21:43
          Moja ma 2 lata i 3 miesiące,wzrost prawie 90cm,waga 12 kg.Wygląda całkiem
          całkiem i moim zdaniem nie jest chudzinką.Pediatra też nie ma żadnych
          zastrzeżeń.Myślę, że nie masz podstaw do niepokoju,zwłaszcza że jesteście
          szczupli.
          • kaha1 Re: 2lata 4 m-ce 09.06.06, 07:43
            moja waży 15 kg i nosi ubranka na 98
            jest olbrzymem i wszyscy myślą, że ma 4 lata -zresztą wzrostem im dorównuje.
            Biedna - jak ona znajdzie wyższego od siebie faceta sad
            • staszka1974 Re: 2lata 4 m-ce 09.06.06, 08:06
              Moja córcia ma 2 lata, wazy ok. 13kg i ma ok. 85cm. Chudzinką nie jest,
              grubaskiem tez, wygląda zdrowo, ma tylko spory brzuszek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka