24.07.06, 11:03
Kochane mamusie! Czy macie jakieś pomysły co robić w nocy z dzieckiem w nocy
gdy jest tak bardzo gorąco? Moja 4 letnia córka budzi się co chwilkę i płacze
ze jest jej bardzo cieplo. Śpi w cieniutkiej piżamce z krótkimi rękawkami i
nogawkami, bez kołdry przy uchylonym oknie. Mieszkam w duzym mieście i
całkowite otwarcie okna odpada bo jest taki hałas z ulicy gdzie jeżdżą
ciężarówki, autobusy i tramwaje że człowiek własnych myśli nie słyszy a my
już którąś noc mamy nie przespaną i rano wstając jesteśmy wszyscy wykończeni.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: upały 24.07.06, 11:15
      my śpimy bez niczego, troszkę tylko przykryci prześcieradłem, ale raczej bez.
      • nanadomi Re: upały 24.07.06, 12:42
        Moje małe śpią w samych koszulkach na naramkach i w majtkach, czasami przykryje
        psześcieradłem a i tak sie odkopią. sprawdzam po nocce to zawsze maja niusie
        ciepłe nóżki i rączki

Dominika-3,4 roku
        Natalia-1,5 roku
    • mama262 ja uzywam wentylatora... 24.07.06, 18:06
      ustawiam tak by dmuchal po calym pokoju ale nie bezposrednio na dzieci...jakos
      przesypiamy ,ale czy to dobry sposób na takie chlodzenie pomieszczenia gdzie sa
      dzieci nie jestem sama przekonana,uzywam poniewaz nikt z nas nie spal podczas
      upalów.
    • paulaula Re: upały 24.07.06, 20:52
      U nas jest otwarte okno, a maluch śpi na golaska, przykryta pieluszką tetrową,
      która i tak skopuje w nocy szybko.
      • ania2205 Re: upały 24.07.06, 22:01
        Ja mam cały czas pozasłaniane okna żaluzjami. Dzięki temu za dnia pokój się az
        tak nie nagrzewa. I okien tez na calego nie otwieram, bo sam żar sie z dworu leje.
    • tabaluga0 Re: upały 24.07.06, 23:10
      u nas w nocy jest raczej duszno a nie goraco, ja spie w pizamie pod pierzyną i
      nie jest mi gorąco. Synek normalnie tak jak na wiosne czasami sie odkryje, ale
      wtedy jest caly zimny.
      • marva Re: upały 25.07.06, 11:21
        ja wieszam n ałóżeczku albo mokre pieluchy albo mokry ręcznik, otwieram okno a
        za dnia mam cały czas zasłoniete roletami całkowicie nieprzepuszczalnymi
        promienie, dzieki temu nie mam az takiej duchoty, u nas mokry recznik lub
        pielucha dobrze sie sprawdza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka