Dodaj do ulubionych

Tylko gorączka

22.08.06, 11:04
Niedawno pisałam na forum, że moja maleńka ma gorączkę, myslałam że to zapalenie gardła, ale byłam u lekarza i okazało się, że Olusi nic nie jest ma czyste gardło, węzły normalne wszystko ok. Widocznie jakis wirus był, miała tylko gorączkę, przez ok 3 dni (to nie trzydniówka, chyba, że ,ma się ją w życiu kilka razy, nie ma wysypki). Ale już teraz jest wszystko ok, mamy tylko skierowanie na badanie moczu
Obserwuj wątek
    • agnieszka_radzewicz Re: Tylko gorączka 23.08.06, 20:52
      U nas jest tak samo.
      Moja Julka ma 13 miesięcy i miała przez 2,5 doby gorączkę (najwyższa 39,1).
      Podawałam jej Ibufen i wyglada na to, że przeszło.
      Wynik moczu negatywny, nie ma kataru, nie ma kaszlu.
      Trzydniówkę przechodziła.
      Dowiedziałam się dziś od lekarza, że zdarza się, że jakis wirus siedzi i wtedy
      organizm sam się próbuje bronić, albo może tak się dziać przy wyrzynaniu się
      ząbków gdy wystąpi choc niewielkie zapalenie dziąseł.
      • mami7 Re: Tylko gorączka 23.08.06, 21:42
        Mam synka 5 latka i przechodzilismy 1-dniówki, 2-dniówki, 3-dniówki, bez innych
        objawów. Jak jest tylko gorączka zrobic badanie ogólne moczu. Jak nie mija po 3
        dniach koniecznie do lekarza. Niestety wiem, jak takie 3 doby potrafia się dłużuć.
        Ale takie infekcje wirusowe się zdarzają i fajnie jesli dzieci dają sobie z nimi
        same radę.

Pozdrawiam
        • milena2004 Re: Tylko gorączka 24.08.06, 13:04
          Koniecznie zrób posiew moczu! U mnie 3 tyg. były podobne objawy ale pediatra że
          niby jest ok, po czwartej nocy z gorączka wyladowaliśy w szpitalu i tam okazało
          sie że ma zakażenie układu moczowego bakteriami E.c. wczoraj wróciliśmy ze
          szpitala a lecznia, obseracji, ponownych badań kontolnych to przed nami
          mnóstwo.. oby na tym się skończyłu u nas a wam zdrówka życzymy smile Milena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka