madziutek10 29.08.06, 08:27 moja córeczka ma 1,5 roku i jeszcze nie chodzi. wsztstko jest w porządku jeśli ktoś trzyma ją za rączkę, a jak nie czuje "zabezpieczenia" to porusza się na kolanach w pozycji pionowej. POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_tocia Re: problemy z chodzeniem 03.09.06, 14:03 Nie potrafię Ci pomóc niestety, ale też mam podobną zgryzotę,moja córcia ma 14 1/2 mc i też nie chodzi sama.Trzymając mnie za dwa paluchy idzie śmiało,ale gdy zostanie bez wsparcia odradzu zmienia pozycję na czworaka.Mnie lekarz powiedział , że narazie nie mam powodów do zmartwienia.Czekam ale coraz wiecej we mnie niepokoju.Pozrawiam. Napiszcie jakie są wasze doświadczenia z chodzeniem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: problemy z chodzeniem 04.09.06, 16:25 Hej! Nie martw sie...ma czas jeszcze. Synek kolezanki robil podobnie, az nagle..sam zaczal. Byc moze zalezy to od..strachu i li wylacznie. Dlaczego bowiem umie chodzic za raczke a sama nie? Umie, tylko boi sie.. Zrozum ja i moze postaraj sie nauczyc jakos, przekonujac do tego, iz to nie straszne..Ktoregos dnia na pewno cie zaskoczy. Synek mojej siostry tez dlugo nie choodzil, a jak zaczal? Za raczke zawsze, ale sam nie.. Az dziadkowie w zabawie z jego mama puscili go, a on..zrobil sam kroczek. Jeden, ale potem juz poszlo z gorki! Nie martwcie sie dziewczyny. Moja mala ma 12 mies i tydzien i jeszcze tez nie chodzi. Na razie jest na etapie stawiania kroczkow (i malo) przy meblach i..raczkowania, co uwieeelbia Wszystko w swoim czasie. Moni Odpowiedz Link Zgłoś