zly_porucznik za szybko enter..... 28.01.07, 15:12 moje dziecko jak sie urodziło miało stwierdzone wzmozone nepięcie mięśniowe, podczas wizyty u neurologa, Pani doktor stwierdziła że dziecko ma obniżone napięcie mięśniowe. Hmmm, różnica czasu 1 miesiąc. Czy to mozliwe? Z góry dziękuje za odpowiedz, pozdraiwam wszystkie mamy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.kamilek Re: za szybko enter..... 29.01.07, 09:15 Wydaje mi sie ze to nie jest tak że najpierw wzmożone, a za moment obniżone. Bardzo czesto jest tak, że dzieci mają w jakieś części wzmożone napięcie, a w innej obniżone. Ta sama doktor stwierdziła zmianę napięcia? Jeśli są to opinie dwóch innych lekarzy, to proponuję udać się do trzeciego, po weryfikacje opinii. To jest bardzo ważne, bo inaczej wygląda rehebilitacja tyc dwóch dolegliwości. Pozdrawiam Arleta Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubusia9 Re: Pytanie... 30.01.07, 08:25 Mój Kubuś miał stwierdzony Zespół Wiotkiego Dziecka, ale w niektórych partiach ciała miał wzmożone napięcie i asymetrię. Więc chyba może tak być. Odpowiedz Link Zgłoś