iza3108 15.09.06, 20:45 Czy ktoś zna tą panią neurolog ? dzisiaj byłam u niej, proszę o Wasze opinie na temat jej osoby ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 16.09.06, 22:42 Witaj, chodziłam do niej piec lat temu przez rok na kontrole, zdiagnozowała dobrze , było to tylko nieco obnizone napiecie miesniowe i zaleciła tylko takie cwiczonka ogolnorozwojowe, ogólnie wrazenia dosyc dobre aczkolwiek zdziwiła mnie na ostatniej wizycie jak córka miała ok roczku: przy badaniu strasznie płakała i krzyczała-ja uwazasm, ze to calkiem normalne przy badaniu neurologicznym roczniaka-a ona kazała nam isc do psychologa :o Odpowiedz Link Zgłoś
aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 16.09.06, 22:52 i jeszcze jedno, mała miałą w wieku trzech miesiecy obwód głowy wiekszy niz klatki i to ze dwa albo trzy cm, i nasz pediatra zaczela nas straszyc wodoglowiem i ja o tych spostrzerzeniach pediatry powiedzialam pani długobprskiej, ktora oburzyla sie postawa naszej pediatry i powiedziala, ze to ona powinna isc do lekarza, powiedziala ze wcale nie mosi byc obwod glowy mniejszy niz klatki i ze najwazniejsze sa przyrosty Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 17.09.06, 10:47 i jak się teraz córka rozwija ?? u mnie jest to samo mały ma według pani Długoborskiej ciut obniżone napięcie wysłała nas na rehabilitację i ma większą główkę od klatki tzn on w wieku 4mc ma obwód główki 44 cm a klatki 18.08 miał 37,5 cm (teraz pewnie ma wieksza nie mieżyłam), ja miałam cięzki poród mały tracił tętno i szybko zrobili mi CC, robiliśmy usg główki wykazało niewielkie niedotlenienie, torbiel powylewową i przestrzeń podpajęczna się poszerza, w środę idziemy na kontrolę, i właśnie też boję się tego wodogłowia, moim zdaniem ta lekarka powiedziała mi to samo co moja prywatna pediatra rano przed wizytą u pani neurolog tylko że ta wypisała mi skierowanie do rehabilitacji i no neurochirurga, chyba jednak wybiorę się do prywatnego neorologa polecano mi pania Potakiewiecz, moja pediatra powiedziała że synek ma trochę aymetrie bo jak lezy na brzuszku to kiwa się w jedna stronę i jak to powiedziałam pani Długoborskiej to też była oburzona że to bzury więc teraz mam mieszane odczucia. Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 18.09.06, 02:00 Córa ma sie swietnie, poprostu jest bardziej gietka niz przecietny człowiek. Jesli zas chodzi o asymetrie to chyba bardziej ufalabym neurolożce niz pediatrze, ale jesli masz wapliwosci odzwiedz sprawdzonego neurologa tymbardziej, ze na usg główki wyszły jakies zmiany Odpowiedz Link Zgłoś