Dodaj do ulubionych

Sedalia syrop-czy ktoś stosował?

18.09.06, 14:13
Witam.Mam pytanie, czy ktoś z Was podawał dziecku ten syropek i z jakim
skutkiem? Moja 1.5 roczna córeczka ostatnio bardzo żle sypia, budzi się z
płaczem i w aptece polecono mi ten syrop.
Dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 18.09.06, 21:57
      stosowalam ale nie zauwazylam poprawy, tak samo po walerianowych kroplach(nie
      pamietam dkladnej nazwy). teraz wyprobowuje homeopatyczne granulki Dagomed na
      nadpobudliwosc i bezsennosc i wydaje mi sie ze jest lepiej
      • marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:25
        Ja stosuje u swojego dziecka Sedalię i jakąś poprawę widzę, ale w dalszym ciągu
        noce u nas nieciekawe a czasem wręcz paskudne.
        A czy te granulki Dagomed to na receptę?
        • tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:31
          nie sa na recepte, cena cos ok 10zł.
          U nas tez jakis czas maly budzil sie kilka razy w nocy, musialam go brac do
          siebie do lozka, potem odkladalam , za godzine to samo, po kilku tygodniach
          przeszlo. Moze to zęby?
          • marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:39
            po części wine składam na zęby bo rzeczywiście wychodzą mu czwórki na dole i na
            górze - wszystko trwa juz od ok. 2 miesiecy (troche długo). Ale problem w tym,
            ze moje dziecko ma 16 miesięcy i tak naprawde źle śpi odkad skończyło 3
            miesiące. Wierci się, jęczy, płacze, czasem domaga się brania na ręce. CZasem
            spi obok mnie, ale zbytnio tego nie lubi, jeszcze bardziej sie rozbudza, bawi
            się moimi wlosami i wbrew pozorom wcale go to nie uspokaja. Ja oczywiście od
            swojego pediatry ciągle słyszę, że ten typ tak ma i nic z tym nie robi.
            Ale czy to jest normalne? Kiedy On wreszcie zacznie normalnie spać i budzić sie
            choćby tylko raz lub dwa w nocy a nie kilkanaście razy?!?!?
    • tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 13:40
      a oczy ma zdrowe?, wysokie cisnienie w oczkach powoduje ból i dzieci zle
      sypiaja.
      aha mozesz sprobowac Melisal, u nas nie zadzialal niesety , ale u nas nawet lek
      na recepte z hydroxyzyna nie działa, ani relanium.smile
      • marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 20.09.06, 09:49
        Kurczę, wydaje mi się, że zdrowe. A jak mam to sprawdzić?
        Robiac mu badanie?
        • tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 20.09.06, 20:58
          zauwaz czy trze oczki, ewentualnie naciska czy cos w tym stylu ale nie tylko
          kiedy jest zmeczony, w ciagu dnia.

czy placze w ciagu dnia(w nadmiarze) - to moze byc np infekcja ukladu moczowego
          ktorej ból nasila sie w nocy,
          Moze ma nadmiar emocji(moj synek wtedy łka w nocy przez sen)
          no i obstawiam jeszcze zeby (my az 5 miesiecy czekalismy na 3i4 az wyszly i
          nawet z jedzeniem sie poprawilo).
          • marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 21.09.06, 09:58
            moje dziecko jest z natury płaczliwe i bardzo emocjonalne, zdarza mu sie
            popłakiwac przez sen a teraz juz nawet mówić, dziś np. wołał przez pół godziny
            przez sen "idę, idę, idę" i próbował mi wyjśc z łóżeczka, musiałam go
            całkowicie wybudzić bo inaczej nie mogłam go utulić. Ja też podejrzewałam
            infekcje układu moczowego, ale badanie ogóle moczu wyszło ok, więc powinnam
            zrobić jeszcze posiew?
            • marva Re: Tabaluga 21.09.06, 10:02
              założyła do Ciebie osobny wątek, ale nić nie odpisujesz, więc pytam tu jeszcze
              raz: Jaki numer mają te granulki Dagomed, o których pisałaś???
              Chciałabym spróbowac z nimi, ale poszłam do apteki i Pani mi zaczęła wymieniać
              numery, więc skapitulowałam a sama nie potrafiła mi pomóc.
              • tabaluga0 Re: Tabaluga 21.09.06, 13:23
                przepraszam ze nie odpisalam. Juz podaje nr: to 39(passiflora), na
                nadpobudliwoasc i bezsennosc.

a z tym moczem no nawet jakby byly bakterie to w zwyklym badaniu powinno wyjsc.
                Ja juz nawet zrobilam badanie kału na bakterie ale na szczescie czysto, na
                pasozyty nie robilam.
                A probowalas czopki viburcol? tez sa lekko uspokajajace, ale to tez homeopatia.
                Nie na kazdego zadzialają.

z tego co piszesz to nadmiar emocji tez ma wplyw na sen, moze jakos wyciszyc
                maluszka wieczorem zeby w nocy "nie łaził i nie gadał", moze jaka muzyczke
                uspokajacą dla dzieci.
                • marva Re: Tabaluga 22.09.06, 10:35
                  wielkie dzieki, kupie dziś w patece i spróbuje
                  na noc zawsze staram się go wyciszyc, proszę dziadków, zeby też nie
                  przekomarzali (chyba tak to się pisze?)się z nim, cały dom już wie, że na
                  wieczór z Bartłomiejem trzeba delikatnie, najlepiej lubiz asypiać koło
                  spiewającej mamy (na Boga, mi słoń na ucho nadepnął, więc może to jest
                  przyczyną jego nocnych ekscesów?:o)))))))) a tak na powaznie to lubi
                  najbardziej moje śpiewanie i głaskanie go po pleckach i główce, dzis np. o 5.20
                  rano musiałam go zabrac do swojego łóżka i przez godzinę głaskałam bo inaczej
                  marudził.
                  Kiedy to się wreszcie skończy?!!!
                  Pozdrawiam serdecznie, Marta
                  • marva Re: Tabaluga 22.09.06, 10:37
                    Viburcol dawałam, ale poprawy nie zauważyłam niestety...
                    • 5_monika Re: marva 22.09.06, 10:38
                      a tu może pasowały zupełnie inny lek homeopatyczny smile
                    • tabaluga0 Re: Tabaluga 22.09.06, 21:04
                      a napisz jeszcze jak je twoj maly, u nas bylo tak: karmilam go ok 20 120ml
                      mleka, potem ok 23 150 ml, i budzil sie w nocy, zrobilam eksperyment i dalam mu
                      o 23 180 ml, zjadl wszystko i nie obudzil sie, czyli byl glodny. Probowalam tez
                      dawac picie ale poniewaz synek wcale nie pije w ciagu dni ,wiec w nocy tym
                      bardziej nie chcial. Potem juz dosypywalam kaszke do mleka i spal do rana. Do
                      czasu jak zaczely sie numery z zebami. Na razie wyszly 4 nowe i jest spokoj,
                      czekamy na nastepne 4sad
    • mieszkowamama Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 13:48
      Zanim podasz cokolwiek, skonsultuj się z lekarzem, co może być przyczyną płaczu
      i pobudek nocnych. Potem ewentualnie syrop.
    • karolcia801 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 14:47
      ja podawałam na zalecenie lekarza i efektów nie widziałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka