avene 18.09.06, 14:13 Witam.Mam pytanie, czy ktoś z Was podawał dziecku ten syropek i z jakim skutkiem? Moja 1.5 roczna córeczka ostatnio bardzo żle sypia, budzi się z płaczem i w aptece polecono mi ten syrop. Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 18.09.06, 21:57 stosowalam ale nie zauwazylam poprawy, tak samo po walerianowych kroplach(nie pamietam dkladnej nazwy). teraz wyprobowuje homeopatyczne granulki Dagomed na nadpobudliwosc i bezsennosc i wydaje mi sie ze jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:25 Ja stosuje u swojego dziecka Sedalię i jakąś poprawę widzę, ale w dalszym ciągu noce u nas nieciekawe a czasem wręcz paskudne. A czy te granulki Dagomed to na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:31 nie sa na recepte, cena cos ok 10zł. U nas tez jakis czas maly budzil sie kilka razy w nocy, musialam go brac do siebie do lozka, potem odkladalam , za godzine to samo, po kilku tygodniach przeszlo. Moze to zęby? Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 11:39 po części wine składam na zęby bo rzeczywiście wychodzą mu czwórki na dole i na górze - wszystko trwa juz od ok. 2 miesiecy (troche długo). Ale problem w tym, ze moje dziecko ma 16 miesięcy i tak naprawde źle śpi odkad skończyło 3 miesiące. Wierci się, jęczy, płacze, czasem domaga się brania na ręce. CZasem spi obok mnie, ale zbytnio tego nie lubi, jeszcze bardziej sie rozbudza, bawi się moimi wlosami i wbrew pozorom wcale go to nie uspokaja. Ja oczywiście od swojego pediatry ciągle słyszę, że ten typ tak ma i nic z tym nie robi. Ale czy to jest normalne? Kiedy On wreszcie zacznie normalnie spać i budzić sie choćby tylko raz lub dwa w nocy a nie kilkanaście razy?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 13:40 a oczy ma zdrowe?, wysokie cisnienie w oczkach powoduje ból i dzieci zle sypiaja. aha mozesz sprobowac Melisal, u nas nie zadzialal niesety , ale u nas nawet lek na recepte z hydroxyzyna nie działa, ani relanium. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 20.09.06, 09:49 Kurczę, wydaje mi się, że zdrowe. A jak mam to sprawdzić? Robiac mu badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 20.09.06, 20:58 zauwaz czy trze oczki, ewentualnie naciska czy cos w tym stylu ale nie tylko kiedy jest zmeczony, w ciagu dnia. czy placze w ciagu dnia(w nadmiarze) - to moze byc np infekcja ukladu moczowego ktorej ból nasila sie w nocy, Moze ma nadmiar emocji(moj synek wtedy łka w nocy przez sen) no i obstawiam jeszcze zeby (my az 5 miesiecy czekalismy na 3i4 az wyszly i nawet z jedzeniem sie poprawilo). Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 21.09.06, 09:58 moje dziecko jest z natury płaczliwe i bardzo emocjonalne, zdarza mu sie popłakiwac przez sen a teraz juz nawet mówić, dziś np. wołał przez pół godziny przez sen "idę, idę, idę" i próbował mi wyjśc z łóżeczka, musiałam go całkowicie wybudzić bo inaczej nie mogłam go utulić. Ja też podejrzewałam infekcje układu moczowego, ale badanie ogóle moczu wyszło ok, więc powinnam zrobić jeszcze posiew? Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Tabaluga 21.09.06, 10:02 założyła do Ciebie osobny wątek, ale nić nie odpisujesz, więc pytam tu jeszcze raz: Jaki numer mają te granulki Dagomed, o których pisałaś??? Chciałabym spróbowac z nimi, ale poszłam do apteki i Pani mi zaczęła wymieniać numery, więc skapitulowałam a sama nie potrafiła mi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Tabaluga 21.09.06, 13:23 przepraszam ze nie odpisalam. Juz podaje nr: to 39(passiflora), na nadpobudliwoasc i bezsennosc. a z tym moczem no nawet jakby byly bakterie to w zwyklym badaniu powinno wyjsc. Ja juz nawet zrobilam badanie kału na bakterie ale na szczescie czysto, na pasozyty nie robilam. A probowalas czopki viburcol? tez sa lekko uspokajajace, ale to tez homeopatia. Nie na kazdego zadzialają. z tego co piszesz to nadmiar emocji tez ma wplyw na sen, moze jakos wyciszyc maluszka wieczorem zeby w nocy "nie łaził i nie gadał", moze jaka muzyczke uspokajacą dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Tabaluga 22.09.06, 10:35 wielkie dzieki, kupie dziś w patece i spróbuje na noc zawsze staram się go wyciszyc, proszę dziadków, zeby też nie przekomarzali (chyba tak to się pisze?)się z nim, cały dom już wie, że na wieczór z Bartłomiejem trzeba delikatnie, najlepiej lubiz asypiać koło spiewającej mamy (na Boga, mi słoń na ucho nadepnął, więc może to jest przyczyną jego nocnych ekscesów?:o)))))))) a tak na powaznie to lubi najbardziej moje śpiewanie i głaskanie go po pleckach i główce, dzis np. o 5.20 rano musiałam go zabrac do swojego łóżka i przez godzinę głaskałam bo inaczej marudził. Kiedy to się wreszcie skończy?!!! Pozdrawiam serdecznie, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Tabaluga 22.09.06, 10:37 Viburcol dawałam, ale poprawy nie zauważyłam niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: marva 22.09.06, 10:38 a tu może pasowały zupełnie inny lek homeopatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Tabaluga 22.09.06, 21:04 a napisz jeszcze jak je twoj maly, u nas bylo tak: karmilam go ok 20 120ml mleka, potem ok 23 150 ml, i budzil sie w nocy, zrobilam eksperyment i dalam mu o 23 180 ml, zjadl wszystko i nie obudzil sie, czyli byl glodny. Probowalam tez dawac picie ale poniewaz synek wcale nie pije w ciagu dni ,wiec w nocy tym bardziej nie chcial. Potem juz dosypywalam kaszke do mleka i spal do rana. Do czasu jak zaczely sie numery z zebami. Na razie wyszly 4 nowe i jest spokoj, czekamy na nastepne 4 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 13:48 Zanim podasz cokolwiek, skonsultuj się z lekarzem, co może być przyczyną płaczu i pobudek nocnych. Potem ewentualnie syrop. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: Sedalia syrop-czy ktoś stosował? 19.09.06, 14:47 ja podawałam na zalecenie lekarza i efektów nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś