Dodaj do ulubionych

Przeziębienie u 5-miesięczniaka.............

16.10.06, 10:26
Zauważyłam, że od 2-3 dni moja niunia ma lekki katarek i pokasłuje.
Temperatura 36,9 w normie. Co mogłabym podac sowjemu niemowlaczkowi aby mu
ulżyc. Chodzi mi o jakies domowe lub tez sprawdzone metody leczenia. Jakies
kropelki, itp. W dzien jest jeszcze oki ale w nocy mała czesto sie budzi bo
ma zatkany nosek.
Wiem, że w aptece podadzą mi kilka leków i zapewne bede sie musiała na jakis
zdecydowac albo po prostu wcisną mi to co jest nieskuteczne.
A mi zalezy na czymś sprawdzonym.
Z góry dziękuję i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • marcelkowamama Re: Przeziębienie u 5-miesięczniaka............. 16.10.06, 10:50
      jezeli pokasluje to lepiej idź do lekarza. my wlasnie tez mamy przeziebienie.
      dostalismy eurespal zeby sie nie rozprzestrzenilo na oskrzela, syropek Malin
      ikrople robine, ale niezbyt skuteczne,ja poprostu dzieko klade na brzuch i jak
      wydzielina plynie to odciagam frida, nawilzam powietrze w nocy, do nawilzacza
      wlewam wode ziolowa, czyli gotuje wode w garnku i wrzucam saszetki rumianku i
      szalwi, a pod materaz wlozylam taki podglowek z naszego łozka zeby glowka byla
      wyzej. Jednakradze isc do lekarza
    • agnes3131 Re: Przeziębienie u 5-miesięczniaka............. 16.10.06, 11:54
      U mojego Krystianka podobnie- przez weekend nie wychodziliśmy z domu, daję mu
      wit C w kropelkach- chyba Capivit to się nazywa i smaruję na noc nosek maścią
      majerankową. natarłam też na noc leciutko klatkę piersiową oliwką i spirytusem
      zeby się wygrzał. Spał ze mną, żeby sie nie odkopywał i dziś jest zdecydowanie
      lepiej. A na kaloryfer ręcznik mokry skropiony olejkiem z eukaliptusem, dla
      lepszego oddechu. Zdróweczka!
      • katrint Re: Przeziębienie u 5-miesięczniaka............. 16.10.06, 13:23
        dlaczego z góry zakładasz że wcisną ci to co nieskuteczne??
        • anusiat5 Re: Przeziębienie u 5-miesięczniaka............. 16.10.06, 14:47
          Mój maluszek miał 4 miesiace jak dostał katarku i kaszelku .Lekarz przepisał mu
          Eurespal-syrop ok 28 zł, jak sie okazało szybciutko mu po tym przeszło. Moi
          znajomi tez daja ten syrop[ dziecku jak tylko go cos łapie. Nie wiem tylko czy
          mozna go kupic bez recepty.
          • marcelkowamama eurespal jest na recepte 16.10.06, 15:16
            ale 100%płatny
            • intuicja77 trochę o eurespalu 16.10.06, 21:10
              www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,41,235,3638
              • katrint Re: trochę o eurespalu 16.10.06, 21:38
                taaaa Eurespal złotym środkiem widze został.Ja bym go sobie nie zaaplikowała a
                co dopiero dziecku przy zwykłym katarku no ale cóż.I na szczęście jest na
                receptę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka