Dodaj do ulubionych

wymioty, biegunka

17.10.06, 08:02
Moja mała w środę w nocy wymiotowała, przez cały dzień czuła się dobrze, zwymiotowała i usnęła, wstała rano wszystko było ok. Z czwartku na piątek nie wymiotowała, ale z piątku na sobotę znów wymiotowała, w nocy ok. godziny od zaśnięcia i znów spokojnie zasnęła, z soboty na niedzielę znów ta sama historia, ale z niedzieli na poniedziałek było ok. Tylko w niedzielę jak usnęła po południu i wstała to ją bolał brzuszek, ale usnęła i w nocy było ok. Natomiast z poniedziałku na wtorek znów to samo i dzisiaj doszła rzadka, dziwnie smierdząca kupa. Na początku myślałam, że to od kaszlu, tzn. miała katar i zamiast wysmarkać to spływało po gardle, więc myślałam , że to jest powodem tego, kaszle dalej ale tylko rano. Idę dzis do lekarza, ale może miałyście coś podobnego u dzieci? Może to robaki? Nie miała i nie ma gorączki.
Obserwuj wątek
    • wiolk77 Re: wymioty, biegunka 17.10.06, 09:26
      u nas były podobne wymioty i kupki - rzadkie, śmierdzące, czyli biegunkowe co
      oznaczało że mały złapał rotawirusa, stosowaliśmy dietę z lakcidem i mu
      przeszlo po 6 dniach
    • kachho Re: wymioty, biegunka 17.10.06, 09:46
      U nas to już trwa ponad tydzień! w dzien dobrze, ale około północy synek (5l)
      budzi się i narzeka na brzuszek, troszke wymiotuje i zasypia koło 4-5 rano.
      Lekarz twierdzi że to wirus, zapisał eurespal bo gardło zmienione, badania
      moczu są czyste, oczywiscie dieta lekkostrawna, bezmleczna. Powoli tracę
      siły sad
    • 222j444 Re: wymioty, biegunka 17.10.06, 15:14
      Prawdopodobnie wirus (zarówno pokarmowy wchodzi w grę jak i oddechowy, one tez
      potrafią wywoływać u dzieci nieżyty pokarmowe, tym bardziej, że jak piszesz mała
      miała katar). Włącz Lakcid lub Enterol (ten drugi wygodniejszy, bo można dodać
      do kazdego posiłku czy napoju) 2 x dziennie - warto kontynuować jeszcze przez
      kilka dni po ustapieniu objawów, Orsalit, żeby się nie odwodniła, dużo pić i
      dieta lekkostrawna (bez mleka, surowizny i mięsa, najlepiej suche bułeczki, ryż,
      krupniczek). Powinno szybko minąć.
      Pozdrawiam
    • mala_1 Re: wymioty, biegunka 18.10.06, 12:57
      Moje dziecko tez ma lekka biegunke i wymiotuje.
      Ja podaje mu czopki i kropelki na wymioty - Vomitusheel, mozna to kupic bez
      recepty. Wtedy dziecko spi spokojnie, nie szarpie. W dzien lepeij dawac
      kropelki np przed posilkiem. Dziala rewelacyjnie. A na biegunke enterol np.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka