Dodaj do ulubionych

cebionmulti -kilka pytań

24.10.06, 09:40
Mam kilka pytań:czy Cebion można podwać bez przerw (my mamy 1,5 rocznego
synka i pediatra nam przepisuje od urodzenia), ile kropelek powinno dostawać
dziecko w tym wieku? i czy w związku z tym ,że mały jest na Nutramigenie,
który ma full witamin, oraz na pewno dostaje witaminy poprzez pokarmy i
soczki, czy to nie przesada? Prosze o podpowiedz bo z tymi lekarzami można
zgłupiećsmile)
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: cebionmulti -kilka pytań 24.10.06, 09:56
      Co lekarz, to opinia. Naszemu synkowi nigdy nie zapisano cebionu multi ani
      innych złożonych preparatów witaminowych. Był na piersi. Anemii nigdy do tej
      pory nie miał. Może pediatra widzi jakieś wskazania do stosowania dodatkowych
      witamin u Twojego dziecka? A może ma w zwyczaju zapisywanie wszystkim dzieciom?
      A zapytałaś wprost, czy te witaminy są konieczne? Bo w sumie takie wątpliwości
      najlepiej wyjaśnić z lekarzem na wizycie.
      • topcia27 Re: cebionmulti -kilka pytań 24.10.06, 12:29
        Sporadycznie chodzę do pediatry a jak już jestem to zapominam o taka głupotkę
        spytać, wydaje mi się, że mamy przepisywany ten cebion bo teraz taka moda,
        wskazań jako takich chyba nie ma bo mały ma dokładnie rok i 5 - mcy i waży
        ponad 13 kg, wyniki dobre, apetyt rewelacja, tak więc sama nie wiem. Pytam bo
        wszystko w nadmiarze szkodzi, witaminy takżesmile
        • agmar3 Re: cebionmulti -kilka pytań 24.10.06, 12:39
          Hm, z tego co piszesz wynika, ze to silny dzieciak.
          Ja staram się unikać chemii kiedy mogę. Organizm sam musi działać a jezeli w
          mleku są witaminy, dziecko je warzywa i owoce to nie dawałabym. Tylko w okresie
          osłabienia itp. Ja mam chorowite dziecko, które często musi łykać witaminy a
          kiedy tylko możliwe staram się dawać dziecku naturalne produkty a tym samym
          unikać takich preparatów.
          Pozdrawiam
          • topcia27 Re: cebionmulti -kilka pytań 24.10.06, 12:45
            Masz racje Agmar3smile Najważniejsze to nie dac się zwariowaćsmile Odstawiamsmile A
            młody faktycznie ma 1,5 a wygląda na 3smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka