27.10.06, 16:19
Dziewczyny podejrzewam ,że moja mała moze go mieć. Nieładnie jej pachnie z
buźki, Fakt z zabkami mamy mękę- mam na myśli mycie, ale ten przykry zapach
nie moze byc tylko wynikiem niemytych ząbków, albo slabo mytych. Co robic jak
postępować z dzieckiem z tą przypadłością. A może to zgaga, co wtedy? Mała ma
prawie 14 miesięcy.
Pozdrawiam Aga i Olgunia.
Obserwuj wątek
    • pyskulec Re: Refluks?? 27.10.06, 20:35
      z tego co sie oientuje to refluks maja tylko niemopwlaki u ktorych nie
      wyksztalcila sie jeszcze zapadka w zoladku - Twojemu dziecku wyksztalcila sie
      juz dawno- i jest to cofanie sie tresci pokarmowej z zoladka,wiec to na pewno
      nie jest to. Stawialabym raczej na jakies problemy zoladkowe.
    • giba116 Re: Refluks?? 09.07.13, 21:23
      Tym razem podpinam się pod ten wątek. Coś nie ma u nas spokoju...
      Martwi mnie jedna rzecz, być może to normalne, ale właśnie o opinie doświadczonych osób mi chodzi.
      Córka wyłącznie piersiowa. Od jakiegoś czasu zaobserwowałam u niej zapach wymiocin z ust. Nie jest to ciągły zapach, pojawia się może z 2-3 razy w ciągu dnia. Wcześniej tego nie zaobserwowałam albo nie zwróciłam uwagi. Małej zdarza się teraz częściej ulać niż wcześniej (kilka razy dziennie). Nie są to chlustające wymioty, lekkie ulanie czasem serwatka.
      Zdarza się też, że córka odkładana z rąk zaczyna płakać, ale nie wiem czy od razu wiązać to z resztą objawów.
      I tu moje dwa pytania:
      - czy to normalne? bo obczytałam się o chorobie refluksowej i jej powikłaniach. Nie chcę niczego przegapić. USG brzucha miała robione w pierwszym miesiącu przy okazji kolek. Wszystko OK.
      - czy przy takich objawach powinnam jakos szczególnie unikać leżenia na płasko, podnieść przód łóżeczka itd.?
    • evkato Re: Refluks?? 10.07.13, 19:44
      MOja córka mając niecałe 2 miesiące, zaczęła wręcz chlustac mleczkiem... nawet 3-4 razy dziennie, sporą ilością... Stwierdzono powiększony odwziernik, więc to było tego powodem... Ale po kuracji lekowej uspokoiło się smile Ale nie zaobserwowałam u niej nie przyjemnego oddechu z buźki... Ulewanie u niemowląt jest normalne, dopiero wieksze wymioty tzn np chlustanie jest objawem czegos nieprawidłowego... A u Was moze zwiazane jest to z prochnica? przejdz sie do lekarza i sie wyjasni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka