Dodaj do ulubionych

ciagle krtan!pomocy!

03.11.06, 13:10
Moj synek ma 2 lata i juz 2 razy w ciagu 4 miesiecy mial zapalenie krtani,raz
wyladowal w szpitalu tak sie dusil.Podejrzewamy tez,ze ma alergie(jestesmy
zapisani do lekarza dopiero na grudzien).Jak tylko ma lekka infekcje zawsze
pokasluje tak krtaniowo.Co robic?czemu tak czesto wogole choruje?
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: ciagle krtan!pomocy! 03.11.06, 19:56
      fiola1 napisała:

> Co robic?czemu tak czesto wogole choruje?

Choruje, bo to niestety czesta przypadlosc chlopcow. Do okolo 5 roku zycia maja
      niedorozwoj krtani i stad czeste zapalenia. "Pociesze" Cię, ze moj piecioletni
      syn mial w swoim zyciu zapaleniu krtani kilkanascie razy.
      Co robic? Na pewno pojsc do alergologa - my podajemy codziennie pol tabletki
      Claritiny, gdy pojawia sie kaszel podwajamy dawke. Dodatkowo, trzeba dobrze
      nawilzac mieszkanie (kupic nawilzacz, albo rozwieszac duze ilosci wilgotnych
      recznikow, pieluch, albo w pokoju dzieciecym suszyc pranie) i czesto je
      wietrzyc.
      Jesli zdarzy sie atak kaszlu, to postaraj sie nie panikowac, owin dziecko i
      stan z nim w otwartym oknie (albo nawet wyjdz na dwor). Jesli po chwili atak
      nie ustanie, wtedy trzeba jechac do lekarza na zastrzyk. A jeszcze lepiej
      poprosic lekarza o recepte na hydrokortizon w czopkach i w razie ataku go
      zaaplikowac.
      • olkaaaa Re: ciagle krtan!pomocy! 03.11.06, 21:18
        mój synek ma 14 miesiecy i zapalen krtani juz 3 razy tez podejzewalismy alergie lecz ja mam zapalenie krtani zawszerazem z nim wiec racze wirusowe
    • olkaaaa Re: ciagle krtan!pomocy! 03.11.06, 21:19
      jeszcze dodam ze jak choruje to zazwyczaj katar i po 3 dniach juz kaszel krtaniowy raz tylko zapalenie gardła
      • mysiam Re: ciagle krtan!pomocy! 03.11.06, 21:37
        potwierdzam-u syna podobnie ; najpierw katar,potem krtań .Syn ma 3lata i 9
        miesiecy.juz kilka razy mial to paskudztwo-pierwszy raz dokladnie 2 lata temu-
        byłam przerazona .ostatnio,ostro wzielo go w marcu-wyladowalismy na oddziale;-(
        od tego czasu ok,choc od jakiegos miesiaca ,drże co wieczor,bojąc sie ,ze w
        nocy znow "ten stwór wink)" zaatakuje
        Lekarze wydają sprzeczne opinie-jedni ,ze to podloze alergiczne,inni,ze tak
        poprostu ma i z tego wyrośnie...-mnie bardziej odpowiada to drugie rozwiązanie;-
        )
        POZDR
        • lucyna831 Re: ciagle krtan!pomocy! 04.11.06, 20:58
          Mój syn też tak miał i wyczułam ,że to na tle alergicznym.Gdy zaczynał
          pokasływać to dawałam mu leki przeciwalergiczne,łacznie z wziewnymi -atekortin
          i budesonid, no i wychodziłam na dwór-dużo.No i było po kłopocie.A wcześniej
          chorował i nawet przy tym gorączkował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka