Dodaj do ulubionych

Przestaje oddychać!!!!

IP: *.* 03.03.01, 19:46
Nie wiem co się dzieje z moim synkiem????\nMa 1,5 miesiaca i od czasu do czasu robi się purpurowy, przestaje na chwilę oddychać a potem gdy już złapie oddech zaczyna płakać ale tak potwornie, jak by czuł ogromny ból.\nJeśli ktoś spotkał się z takim problemem proszę o radę.\n \n Serdecznie pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 04.03.01, 00:05
      Może spróbuj nim delikatnie potrząsnąć, dmuchnij mu w buzię, żeby złapał oddech. Bo on chyba o coś płacze tak bardzo, że aż zapomina o oddychaniu i musisz mu "przypomnieć".\nAle nie jestem lekarzem.
    • Gość: Małgosia Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 04.03.01, 10:15
      Witaj. Dlaczego nie skonsultujesz się z lekarzem? Gosia
    • Gość: Małgosia Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 04.03.01, 13:02
      Bardzo Ci polecam urządzenie kontrolujące oddech dziecka kiedy jest w łóżeczku. Nazywa się to cudo APNEAL i można je wypożyczyć na dowolny okres, oczywiście odpłatnie. Oto telefon kontaktowy:\nAndrzej Libura\nul. Wiejska 9/122, Warszawa\ntel. 022-629 87 80 lub 629 10 50\nTo niewielkie i łatwe w instalacji urządzenie pilnuje naszej Zosi,gdy śpi, a i my możemy spać spokojnie.\nCzy możesz potwierdzić,że dostałaś tę wiadomość,bo bardzo mi zależy,żebyś dowiedziała się o Apnealu.\nPozdrowienia!\n\nMałgosia
    • Gość: Anka Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 04.03.01, 23:03
      Dzewczyny, to nie są bezdechy, które zagrażają dziecku w czasie snu, więc Apneal, ani lekarz raczej nie będą potrzebne. To tzw. zanoszenie od płaczu i występuje u niektórych zdrowych a trochę nerwowych i pobudliwych dzieci aż do wieku poniemowlęcego. U mojej córki wyglądało to tak: jeden ostry krzyk, długa chwila ciszy bez oddechu, przy tym siniejąco czerwieniejąca buzia i wieeeeeeeelki ochrypły wrzask. Wygląda to okropnie i sama na początku wpadałam w panikę, ale jeszcze nie słyszałam, żeby się krzywda od tego stała. Warto poruszyć dzieckiem, a kiedy już wydobędzie z siebie głos, próbować uspokoić. No i samemu zachować spokój, nie szarpać maluchem. Nie zamartwiaj się Asia.
    • Gość: Dorota Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 05.03.01, 10:59
      Myślę, że lepiej usłyszeć u lekarza, że nic się nie dzieje i spać spokojnie, a nie snuć domysły.\nIDŹ DO LEKAŻA
    • Gość: Zocha Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 15.03.01, 11:14
      Miałam podobny problem, gdy moja Zuzia miała 6,5 miesiąca (teraz ma roczek i jeden tydzień) - podobny, bo nie robiła się czerwona, ani sina, tylko po prostu traciła kontakt z otoczeniem, robiła się wiotka. Po kilku sekundach wszystko mijało, Zuzia byla zmęczona i śpiąca. Po kilkunasto- lub kilkudziesięciominutowym śnie wszystko było już w porządku.\nDiagnoza - PADACZKA.\nSkonsultuj się koniecznie z lekarzem.\nPozdrawiam
    • Gość: Tośka Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 31.03.01, 05:39
      Asia wiem o czym piszesz u mnie było to samo.W obecności lekarzy i położnych mój mały poprostu się zanosił.Był to stały element jego płaczu (tego wielkiego).Początkowo wpadałam w panikę, że się dusi, ale w szpitalu pokazano mi co z nim robić w takiej sytuacji.Otóż jeżeli przez dłuższą chwilę jest na bezdechu trzeba nim potrząsnąć i delikatnie dmuchnąć do buzi.A potem tylko mocno przytulać gdyż dziecko jak się"odblokuje"histerycznie płacze.Po chwili wszystko mija.Nic się nie martw dzieci z tego wyrastają.Powodzenia
    • Gość: Kasia Re: Przestaje oddychać!!!! IP: *.* 01.06.01, 14:11
      Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale Asia pisze że jej synek zaczyna płakać dopiero jak zaczerpnie powietrza a nie wcześniej bo jeśli tak to są to bezdechy. Asia jak to jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka