Gość: beata IP: *.* 29.03.01, 15:07 Mój maluch (5m-cy)cały czas ma furczenie w nosku.Byliśmy z nim u laryngologa i nic, pediatrzy twierdzą, że to sapka.Ale z tego co wiem sapkę mają noworodki.Może ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patrycja Re: sapka IP: *.* 29.03.01, 19:34 moje doświadczenia życiowe mówią , że może to być jeden z objawów alergii-mój starszy synek(4 lata) miał długo zapchany nos(bez kataru)i dopiero alergolog powiedział,że to może być to-za dwa tyg. mamy testy.dodam że w wieku niemowlęcym nie miał takich przygód,natomiast miała je młodsza córeczka-wiecznie sapała,chociaż nie była przeziębiona-teraz już wiemy.że jest uczulona na mleko i jajko a na co jeszcze-życie pokaże.jeśli nic poza tym Twojemu synkowi nie dolega(wysypki,kaszel)to myślę że nie ma się czym przejmować-może lubi sapać)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: sapka IP: *.* 29.03.01, 21:20 Moi synowie też mieli sapkę, przy każdej wizycie lekarz to stwierdzał, ale teraz mają 2 lata i po sapce od dłuższego czasu nie ma śladu, o alergii, na razie (opukać), też nic nie wiem. Więc może minie?\nGosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyska Re: sapka IP: *.* 30.03.01, 07:17 Z opowiadań mojej mamy wiem, że kiedy było mi chłodno, zaraz dopadała mnie sapka. Ponoć ciągnęło się to dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: sapka IP: *.* 09.04.01, 21:08 Mój maluch kiedy miał 3 tygodnie doostał kataru. "Zwykli" pediatrzy leczyli infekcję górnych dróg oddechowych - teraz ma 3 m-ce - poszłam z nim do pediatry alergologa i stwierdził sapkę - najprawdopodobniej uczulony jest na mleko krowie. karmie pierssią, więc musiałam wyeliminować ze swojej diety wszystko związane z mlekiem krowim. no cóż zobaczymy... ale podobno nie ma jeszcze powodu do zmartwieniapozdrawiammagdalena Odpowiedz Link Zgłoś