Dodaj do ulubionych

pepek na wierzchu

IP: *.* 06.05.01, 21:42
Moj 20-miesieczny Kuba ma pepek na wierzchu. Jakis rok temu, z polecenia lekarza zalepialam go plastrem. Czy ktos ma podobna sytuacje? Czy to trzeba bedzie operowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kassia Re: pepek na wierzchu IP: *.* 07.05.01, 08:01
      Cześć Anetko Moj synek Kuba :) ma 9 miesiecy i też ma wystajacy pępuszek. Po konsultachjach lekarskich stwierdzono że to przepuklina pepkowa. W przypadku mojego syna lekarze kazali takze zaklejac pepuszek plasterkiem i jak najwiecej kłaść na brzuszku. Lekarz powiedział, że powyzej 2 lat nie cofnieta przepuklina nadaje sie do leczenia operacyjnego. Mam jednak nadzieję że sie jednak cofnie. Trzymam za Twojego Kubusia kciuki aby to nie była ta wstretna przepuklina (moze Kubus ma taka budowe - moja siostra 27 lat ma wystajacy pepek)PozdrawiamKassiaNie mozna wykluczyc tez faktu ze moze to byc urok Kubusiów
    • Gość: beata Re: pepek na wierzchu IP: *.* 14.05.01, 05:50
      Absolutnie nie trzeba operować (chyba, że to przepuklina).Nam też kazali zalepiać-bzdura, przestarzały zabobon.Jedyna metoda to układać dziecko często na brzuszku.Zobaczysz, że lada dzień się schowa. U nas tak było.Życzę powodzenia
    • Gość: Justyna Re: pepek na wierzchu IP: *.* 24.05.01, 18:03
      Kiedy byłam mała też miałam przepuklinę pępkową. Nie operowano mnie, a pępek nadal mam na wierzchu. Mam nadzieję, że Kubusiowi pępuś schowa się, ale jeśli nie... można z tym żyć. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka