Gość: guest IP: *.* 08.05.01, 16:53 Czy sa tu jakies mamy, ktore nie szczepia (z wyboru) swoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 09.05.01, 09:48 Nie szczępię z wyboru. Mam duż do powiedzenia na ten temat.Zapraszam na priva (hozog@2com.pl),ponieważ rozmowy na tym forum bywają dość ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 09.05.01, 09:56 PS. Poleacam forum dyskusyjne na temat szczepień na stronie (www.dzieci.org.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 12.05.01, 13:13 Mój syn,Kacper ma 17 miesięcy.Jest dzieckiem,które nie nadaje się do szczepień.Dotychczas po każdym obowiazkowym szczepieniu występowały powikłania poszczepienne,tzn.dzieckomiało całą rączkę czerwoną i opuchniętą,nie przyjmowało żadnych pokarmów,miało wysoką temperaturę i nie można było dziecka w ogóle uspokoić,było bardzo niespokojne,ciagle płaczące.Po każdym szczepieniu dziecko dochodziło do siebie po 2 tygodniach.Idąc na szczepienia truchlałam,ciągle myślałam jaka tym razem będzie reakcja jego organizmu.To był koszmar!Lekarka jego zaleciła,aby go nie szczepić,gdyżnależy on do grona zaledwie 1% dzieci z silnymi odczynami poszczepiennymi.Dlatego tak mało mówi się i pisze o tym.Chciałabym nawiązać kontakt z osobami,które coś więcej wiedzą na ten temat.ops napisała/ł:> Czy sa tu jakies mamy, ktore nie szczepia (z wyboru) swoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 12.05.01, 18:03 Ja szczepie minimum, zadnych hibow, bardzo modnych orz swinek i innych zwierzatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 24.05.01, 07:06 Ja też stosuję tylko obowiązkowe, pediatra mi odradziła > Zwłaszcza u alergika niewskazane jest dodatkowe obciążanie organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: bez szczepien IP: *.* 06.09.01, 07:34 Ja również nie szczepię dzieci z wyboru. Znalazłam nawet lekarzy, którzy mnie wspierają w tej decyzji. Chętnie nawiążę kontakt: aamanda@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś