Dodaj do ulubionych

nocne pocenie się

IP: *.* 21.05.01, 11:47
Czy wasze dzieci pocą się w pierwszej fazie snu??? Mój synek po pierwszej godzinie snu jest zlany potem. Łączy się to z budzeniem i koszmarami, które chyba tak przeżywa, choć nie zawsze jest to tak bardzo intensywne aby tłumaczyć aż taki pot! Martwi mnie to bardzo, więc jeśli macie takie same doświadczenia - dajcie znać, aby mnie uspokoić...Ewa mama Filipa (W-wa)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika_p Re: nocne pocenie się IP: *.* 21.05.01, 13:58
      No, mój też się poci... ale u niego nie łączy się to z koszmarami. Ma trzy lata i dzieje się tak zaledwie od kilku miesięcy. Ja się tym nie przejmuję. Pozdrawiam - Mika
    • Gość: Marta, mama Marysi Re: nocne pocenie się IP: *.* 21.05.01, 23:46
      Czasem kiedy podchodzę do łóżeczka córeczki to aż się zastanawiam: wylało się coś do łóżka, włosy nie wyschły jeszcze po myciu? Mokra, jak wprost spod prysznica. A w pokoju całkiem chłodno, lekka pidżamka... Jak była mlodsza, to oczywiście nachodziłam lekarkę z podejrzeniami, iż moje dziecko ma krzywicę. Na szczęście uwierzyłam wreszcie, że "ten typ tak ma". Marysia też czasem budzi się z krzykiem gdzieś po 2 godzinach snu. Czasem sprawia wrażenie, że mnie nie poznaje np. krzyczy "Chcę do mamy", choć trzymam ją za rękę. Lubi też pogadać przez sen (ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :)). Jest bardzo żywiołowym dzieckiem, aktywnym. Więc równie żywiołowo odreagowuje swoje dzienne stresy. Na pocieszenie mogę Ci dodać, że rozmawiałam o tym z jej psychologiem i nie dopatrzyła się niczego złego. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka