Dodaj do ulubionych

trzydniówka?

IP: *.* 26.06.01, 13:51
Hej wszystkim, moja mała (8 m-cy) zachorowała - wygląda to na trzydniówkę (trzy dni gorączka między 38,2 a 39,0, teraz od dwóch dni wysypka). Kłopot polega na tym, że ona strasznie niespokojnie śpi, płacze w trakcie snu rozpaczliwie, właściwie nie budząc się. Strasznie trudno ją ululać. Nie wiem, może ją coś boli? Może pójść do lekarza? Na początku choroby miała apetyt, teraz właściwie nic nie je, cudem udaje mi się ją namówić na odrobinę zupki czy kaszki, trochę ssie pierś, soku nie chce. I poci się jak mops. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: trzydniówka? IP: *.* 26.06.01, 19:18
      KasiuMyślę , że powinnaś pójść do lekarza, bo teraz panuje różyczka. Moje dziecko miało podobne objawy, a nie była to ani różyczka, ani trzydniówka.Wyobraż sobie to była angina. A uczulony był na leki , przeciwgorączkowe , które mu podawałam.Lepiej dla świętego spokoju idź do lekarza. Pozdrawiam Aśka PS. Mam 8 miesięcznego synka, jeżeli czasem chciałabyś wymienić doświadczenia to napisz. Joanna27@pocztawppl.
    • Gość: guest Re: trzydniówka? IP: *.* 27.06.01, 08:11
      niepokój może wywoływać swędzenie.mój synek także nie jadł i bardzo niespokojnie spał. nasz lekarz zalecił wapno.u starszych maluchów pomocny okazuje się fenistil w kroplach.z domowych sposobów ktoś zalecił kąpiele w krochmalu - łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobić w zimnej wodzie, dolać wrzątku i to wymieszać z wodą w wanience do kąpieli.krochmal (jakoże jest naturalnym talkiem) łagodzi wszystkie zmiany skórne.buziakibeata
    • Gość: guest Re: trzydniówka? IP: *.* 27.06.01, 13:17
      Czesc,moja Zuzka miala te same objawy w wieku 10 miesiecy.3 dni temperatura 38.0-38.8 potem 2 dni wysypki nieswedzacej.Tez zachowywala sie nieswojo podczas infekcji-malo jadla,byla placzliwa,nie chciala spac u siebie w lozeczku.Wszystko minelo.Dawalam jej Apap truskawkowy w kropelkach na zbicie temp,bo czopki jakos u nas nie dzialaly.Trzymajcie siePozdrawiamy Magda i ZUZA
    • Gość: guest Re: trzydniówka? IP: *.* 28.06.01, 07:59
      Dziękuję Wam, mała już chyba wyszła z choroby. Samo przeszło, apetyt wraca, humorek już wrócił. Już zapomniałam, że moje dziecko jest takie radosne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka