Dodaj do ulubionych

kupka ze ?luzem

IP: *.* 03.07.01, 14:33
Porad?cie. 5-cio miesięczny maluszek karmiony tylko piersiš zaczšł robić kupki ze ?luzem. Nie jest to zwišzane z nowym pokarmem. Czy może to być zwišzane z zšbkowaniem? Halina
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 03.07.01, 15:56
      Moja trzymiesięczna córeczka od początku robi kupki ze śluzem (czasem nawet zielonym). Byłam zaniepokojona, więc poszłam do pediatry. Zrobiliśmy badanie i wszystko było w porządku. Niektóre dzieci tak mają. A co do ząbkowania, niektórzy pediatrzy twierdzą, że może to mieć związek.Na wszelki wypadek idź do pediatry.
    • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 28.07.01, 09:38
      Moj maly tez robil sluzowato. Pediatra powiedziala zeby sie tym nie przejmowac. Tylko krew w kupce jest alarmujaca.
    • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 28.07.01, 14:03
      Nie chcę straszyć, ale badania bym zrobiła. U nas takie kupki były początkiem zespołu złego wchłaniania-początkowo nie było innych objawów. Śluz w kale może być spowodowany podrażnieniem jelit.Pozdrowionka
      • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 30.07.01, 22:05
        Mój synek też robił kupkę ze śluzem,był na samej piersi.Po konsultacji z lekarzem podawałam mu pół łyżeczki Calcium 2x dziennie.Ponieważ miał te kupki żadsze,nieraz i 4x dziennie,wprowadziłam mu do diety 2-3 łyżeczki kleiku ryżowego przygotowanego na ściągniętym mleku,tak 50-100 ml i to mu pomogło.Nasza pani doktor stwierdziła,że czasami proste sposoby są najlepsze.Po miesiącu kupki wróciły do normy,a ja w swojej diecie uwzględniłam więcej nabiału.Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem - do Kingi IP: *.* 09.08.01, 00:05
        Kingo!Błagam napisz mi coś więcej o zespole złego wchłaniania.Moja Ola (3 latka) od dawna cierpi na bóle brzucha, zwłaszcza w nocy i rano, robi brzydka kupę ze śluzem, jest niespokojna, ma sińce pod oczami. Lekarze do tej pory za każdym razem kazali mi robić test na robaki (oczywiście żadnych robaków nie ma), teraz stwierdzili, ze to "może coś z jelitami" i przepisali "Debridat" - trochę pomógł, ale nie całkiem. Już nie mogę patrzeć jak ona sie męczy.Pozdrawiam Magda
        • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem - do Kingi IP: *.* 20.08.01, 14:26
          Magdo, napisałam na priva, czy doszło?Odezwij się.Kinga
    • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 07.08.01, 10:21
      Moja Asia, gdy maiała kupki ze śluzem dostawała (według zaleceń pediatry) Smectę. Zawsze pomagało
    • Gość: guest Re: kupka ze ?luzem IP: *.* 01.10.01, 22:28
      Hej,na tym forum poruszono tez temat gronkowca - moze to ma cos z tym wspolnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka