Dodaj do ulubionych

Białe plamki na paznokciach

IP: *.* 05.07.01, 14:33
cześć Dziewczyny mojemu synkowi (3,5) powstały na paznokciach białe plamki i paznokcie sa bardzo łamliwe. Mimi ma powiększona wątrobę ale wg lekarza w normie i jest niejadkiem może coś doradzicie prosze ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Białe plamki na paznokciach IP: *.* 05.07.01, 14:42
      o ile dobrze pamietam to jest brak jakichs mineralów noze leakrz przepisal by wam jakis preparat?
      • Gość: guest Re: Białe plamki na paznokciach IP: *.* 05.07.01, 15:00
        lekarz popatrzył i powiedział no to pewnie od wątroby i przeszedł z tematem dalej
    • Gość: guest Re: Białe plamki na paznokciach IP: *.* 06.07.01, 07:47
      Podobno nie ma jednoznacznej odpowiedzi skąd te białe plamki ale od zawsze podejrzewało się brak witamin lub minerałów. Ja zawsze miewam takowe. To samo mój Filipek. Znikają , gdy przyjmuję zestaw witamin i minerałów. Więc empirycznie doszłam do wniosku, że to jednak to!EWA
      • Gość: guest Re: Białe plamki na paznokciach IP: *.* 06.07.01, 07:59
        brak magnezu i wapniapodaj witaminy z tymi pierwiastkami i będzie ok
        • Gość: guest Re: Białe plamki na paznokciach IP: *.* 06.07.01, 09:34
          Ja mam takie białe plamki (moja córka też) przyjmowałam wiele preparatów witaminowych i nic nie działało, zmniejszają się natomiast latem gdy jem dużo owoców i warzyw. Według mnie jest to nie tyle niedobór pierwiastkow ile ich zła wchłanialność. Moja córka reaguje tak samo. Nie wiem czy twój synek ma 3.5 m-ca czy 3.5 roku. Jeżeli jest starszy to podawaj mu dużo owoców i warzyw surowych i ogranicz słodycze napewno nie zaszkodzi a mi i córce pomaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka