Dodaj do ulubionych

badanie chlorków w pocie

IP: *.* 09.08.01, 12:58
czy ktoś wie po co bada się chlorki w pocie?zuzia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 09.08.01, 16:01
      Cześć. Nie jestem pewna czy dokładnie pamiętam ale tzw. próbę potową wykonuje sie w celu ew. wykrycia mukowiscydozy. Ale to nie jest pewna wiadomość. Aga.
      • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 09.08.01, 17:38
        Cześć !!!Mój synek jest świeżo po takim badaniu .Zlecenie dostaliśmy od alergologa . Badanie miało na celu sprawdzenie czy alergia jaką ma mój synek spowodowana jest czymś innym niż pokarm . Wynik był w normie ale o ostatecznym rezultacie dowiemy się dopiero na kontrolnej wizycie , niestety dopiero w pażdzierniku :((((( . Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 09.08.01, 16:05
      Ruszyło mnie sumienie i sprawdziłam - dokładnie tak - duża zawartość soli w pocie może świadczyć o tej chorobie. Mam nadzieję że nie bedzie to dotyczyć nikogo z Twoich bliskich. Aga.
      • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 10.08.01, 10:19
        dziekuję za odpowiedzidzisiaj własnie byliśmy na takim badaniu - i na szczęście poziom chlorków jest niski.jeszcze raz dziękuję i pozdrawiamzuzia
      • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 31.08.01, 11:55
        Co to jest mukowiscydoza? Ze względu na pewne objawy, podejrzewa się ją u mojego synka. Napiszcie więcej po objawach i ewentualnie sposobie leczenia, proszę
        • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 31.08.01, 12:58
          Najwięcej, najpełniej i dokładnie dowiesz sie na:www.mukowiscydoza.pl orazwww.muko.pltrzymam kciuki żeby wszystko było OK
    • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 13.08.01, 20:28
      Też miałam zlecenie na to badanie od prywatnego gastroenterologa. Julia ma alergię, ale ta lekarka chciała sprawdzić czy jej problemy z trawieniem nie wiążą się w jakiś sposób właśnie z mukowiscydozą. W końcu na badanie nie poszliśmy, bo znam swoje dziecko lepiej i widzę jak tryska zdrowiem (moja mama, doświadczona pielęgniarka potwierdza), a po wyłapaniu alergenów zniknęły podejrzane objawy.
      • Gość: guest Re: badanie chlorków w pocie IP: *.* 20.08.01, 10:32
        Już gdzieś odpowiadałam na to pytanie. Tak więc powtarzam odpowiedź - miałam robione chlorki w pocie w celu wykluczenia mukowiscydozy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka