IP: *.* 30.08.01, 20:51
Dostałam w prezencie Citrosept (wyciąg z nasion grejfruta) wraz z ulotką o jego rewelacyjnych właściwościach. Czy macie jakieś doświadczenia z tym lekiem (a właściwie parafarmaceutykiem)? Czy leczyłyście tym dzieci (co i z jakim skutkiem)? Będę wdzięczna za informacje.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Citrosept IP: *.* 31.08.01, 07:56
      Witaj!Citrosept podaję dzieciom niemal przy każdej infekcji z bardzo dobrym skutkiem (dzieci nigdy nie musiały brać antybiotyków, starszy ma już 6 lat). Sama też stosuję citrosept, w efekcie nie choruję. Poleciła mi go nasza pediatra. Citrosept stosuje się też przy odgrzybianiu przewodu pokarmowego.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Citrosept-do Marii IP: *.* 31.08.01, 15:28
        Witaj Mario!Gratuluję, że udało Ci się uchronić dzieci przed antybiotykami aż do 6 roku życia. Czy chodzą do przedszkola?Napisz, proszę czy stosujesz Citrosept profilaktycznie, czy tylko w przypadku pojawienia się infekcji? Jakie dawki stosujesz (tyle kropli, ile dziecko ma lat?)i jak długo trwa taka kuracja? Dziękuję za informacje i pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Citrosept-do Marii IP: *.* 03.09.01, 16:07
          Hej!Starsze dziecko chodzi do przedszkola, a własciwie chodziło, dzisiaj syn poszedł pierwszy raz do szkoły (do zerówki). Młodszy syn miał rozpocząć przedszkole w tym roku, ale pojawiły się problemy ze zdrowiem (wypadanie jelita z odbytu), więc narazie zostaje w domu. Jesli znasz dobrego gastroenterologa w Warszawie, to chętnie skorzystam. Wracając do citroseptu - dawki zalecone pół roku temu: dla 6-cio latka 7 kropli, dla 4 -latka 5 kropli, obecnie podaję im citrosept tylko w czasie infekcji, wiosną byli na 4 - ro tygodniowej diecie odgrzybiającej przewód pokarmowy i wtedy dostawali citrosept stale.Pozdrawiam Maria
          • Gość: guest Re: Citrosept-do Marii IP: *.* 03.09.01, 22:08
            Mario, jeszcze raz dziękuję za informacje n/t citroseptu, na pewno się przydadzą.Niestety, nie jestem z Warszawy, więc nie potrafię doradzic Ci specjalisty, którego szukasz. Może podejmiesz ten wątek na forum?Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka