Dodaj do ulubionych

spuchnięte oko

03.09.12, 20:48
Witam smile

Wiem, że moje pytanie może brzmieć dziwnie, ale...

Parę miesięcy temu miałam zdiagnozowaną candidę. Dostałam dietę i leki z firmy Sanum: sankombi, recarcin i utilin, oprocz tego citrosept, probiotyki itp.

Leków juz nie biorę, dietę trzymam nadal, moze nie tak ostrą, ale trzymam.
Od trzech miesięcy mam spuchniętą powiekę, a własciwie nawet nie powiekę, bo oko jest ok (byłam u okulisty) ale nad górna powieką tak jakby się zbierało coś - sluz, moze sie zrobiła cysta - nie wiem. Lekarz, który leczył mnie z candidy powiedział, ze to grzyb, ze grzyb przy leczeniu lubi sie "chowac" w rózne zakamarki.

Czy ktoś się zetknął z czymś takim?

Aha - badania tarczycy zrobiłam i są idealne, bo była tez taka sugestia, że moze mam niedoczynnosc.
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: spuchnięte oko 03.09.12, 21:35
      Litości, napisz konkretnie co to za lekarz twierdzi, że Candida chowa się pod powiekę.
      • monia-p1 Re: spuchnięte oko 04.09.12, 21:33
        Jakie litości????????????????
        Ja miałam tak z powiekami przez 4 m-ce,teraz tą traumę przechodzi moja córka
        • misiczka.wroclaw Re: spuchnięte oko 06.09.12, 08:56
          A co brałaś że zeszło? smile
          • monia-p1 Re: spuchnięte oko 07.09.12, 08:17
            Zioła,dieta,probiotyki(nadal).
            Napisz na priv monia-p1@gazeta.pl
      • misiczka.wroclaw Re: spuchnięte oko 04.09.12, 23:44
        Przecież candidę można mieć wszędzie smile Nawet w układzie nerwowym, więc jaki problem z powieką czy okiem? Może być w zatokach, albo byc przyczyna jaskry.
        Zwłaszcza, że jak napisałam, to nie jest pod powieką, tylko opuchlizna jest nad górną powieką , pod łukiem brwiowym.

• beton2007 Re: spuchnięte oko 22.09.12, 02:03
      generalnie temat "oczu i problemów" polecam wizytę w www.okulisci.wroclaw.pl/kontakt.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka