Dodaj do ulubionych

Jak to jest ???

IP: *.* 03.09.01, 10:13
Czesc Dziewczyny,Jak to jest z wyborem szpitala, gdzie sie rodzi ? Kiedy, jak i z kim to sie zalatwia ??? Mam na mysli taka sytuacje, ze np. moj ginekolog prowadzacy nie pracuje w szpitalu, w ktorym chcialabym rodzic.Pozdrawiam,meg
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_M Re: Jak to jest ??? IP: *.* 03.09.01, 11:13
      ja rodziłam w ostatnich dniach rejonizacji (koniec 1998) i wtedy był koszmar z doborem szpitala.... prowadził mnie prywatnie lekarz z Inflanckiej (W-wa) i tam miałam rodzić (chociaż to nie był mój rejon) ale miesiąc przed terminem zamknęli szpital z powodu remontu... i stanęło do góry nogami... skierowanie miałam na Inflancką a tu trzeba do rejonu - żeby do rejonu trzeba do przychodni po skierowanie, w przychodni baba mnie opieprzyła że przychodzę w 9 miesiącu do niej pierwszy raz i wogóle nie chciała dać skierowania... paranoja... w końcu lekarz prowadzący dał mi namiary na Karową (nota bene mój rejon) i tam niestety poszłam rodzić...teraz z tego co wiem jest prościej - koleżanka z Lasek wybrała po prostu szpital (właśnie Inflancką), zapisała siętam do lekarza w przyszpitalnej przychodni i tam bedzie rodzićnajczęściej jednak chodzimy do leakrzy prowadzących ciążę prywatnie, nie ma się co oszukiwać... i oni też pracują w szpitalach - i tam się rodzipowodzeniasmile
    • Gość: guest Re: Jak to jest ??? IP: *.* 09.09.01, 00:32
      w ciąży chodziłam prywatnie do lekarki, która poleciła mi prywatną klinikę (chociaż ona pracuje w szpitalu).klinika ma podpisany kontrakt z kasą chorych więc nie płaciłam ani grosza (naprawdę!) pomimo , że rodziłam bardzo długo i skończyło się to cesarką ,bardzo dobrze wspominam poród - bez porównania z pierwszym porodem w szpitalu po porodzie zresztą też bez porównania - choćby to ,że każdy może odwiedzać matkę i dziecko na sali i o każdej porze , środki przeciwbólowe bez żebrania ...(na pewno chcesz rodzić w szpitalu?) z tego co się orientuję jakiś tydzień-dwa przed terminem zaczyna się przychodzić na wizyty tam gdzie się planuje rodzić - przynajmniej w krakowiepozdrawiam . ewa
      • Gość: guest Re: Jak to jest ??? IP: *.* 13.09.01, 22:00
        Wyrazy nieukrywanej zazdrości :). W Warszawie niestety nie słyszałam o takich wspaniałościach i rodziłam "za darmo" płacąc "fundacji" za położną 1200zł. Szpital państwowy... Ale w stolicy można faktycznie wybrać właściwie dowolny szpital i dla własnego dobrego samopoczucia zgłosić się do poradni przyszpitalnej, nie rezygnując oczywiście z porady prywatnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka