Gość: guest IP: *.* 06.09.01, 14:26 Mała (5 mies.) ma na szyjce jakieś czerwone plamki-kropki, nie wypukłe. Nie wiem czy to uczulenie(jadła dzisiaj zupkę jarzynową Gerbera i deserek jabłkowy). A może to od jedzonka, które dostaje sie pod szyjkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paulina Re: wysypka?-ratunku IP: *.* 06.09.01, 18:25 a moze to po prostu potowki? sprobuj zasypac te miejsca pudrem dla dzieci albo maka ziemniaczana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: wysypka?-ratunku IP: *.* 08.09.01, 18:20 a może jest uczulona na selera (silny alergen), który jest niestety we wszystkich gerberach .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: wysypka?-ratunku IP: *.* 08.09.01, 18:20 wykąp ją w lekkim krochmalu, powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: wysypka?-ratunku IP: *.* 08.09.01, 19:46 JEŻELI TO UCZULENIE POKARMOWE TO POSMARUJ NA NOC KREMEM ELOKOM, POWINNO ZEJŚĆ, A POTEM NIESTETY CZEKA CIĘ OKRES OBSERWOWANIA DZIECKA CO JE I NA CO MOŻE BYĆ UCZULONE. PAMIETAJ JEDNAK, ŻE NIEKTÓRE ALERGIE MOGĄ SIĘ POJAWIĆ NAWET PO 3 DNIACH OD SPOŻYCIA ALEGENU. MUSZĘ SIĘ PRZYZNAĆ, ŻE OD 2 MIESIECY ŚLEDZĘ MOJĄ CÓRKĘ I JESZCZE NIE MOGĘ WYŁAPAĆ NA CO JEST UCZULONA, MAM PEWNE PODEJRZENIA ALE NIE WIEM TEGO NA 100%. NIE MARTW SIĘ ,BO BYĆ MOŻE TO JEDNORAZOWA WYSYPKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: wysypka?-ratunku IP: *.* 08.09.01, 20:38 Dzięki dziewczyny. Zniknęło po ok 2 godzinach od pojawienia sie. Przemyłam to wodą, więc być może od zupki bądź jabłuszka, które miała na buźce i szyjce (wolałabym). No ale jadła też zupkę jarzynową gerbera z selerem oczywiście. Rzeczywiście muszę to sprawdzić.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś