Dodaj do ulubionych

Alergiczne dziecko

IP: *.* 26.09.01, 12:22
Mimo iż zaraz po odstawieniu dziecka od piersi podawałam mu mleko sojowe, jest alergikiem już prawie 5 lat. Jest uczulony nie tylko na mleko, ale też na kurz, pyłki, cebulę, sierść psa i jeszcze kilka innych alergenów. Reaguje na nie wysypką która swędzi, najbardziej w nocy. Od dwóch lat nie przespaliśmy całej nocy spokojnie, bo budzi sie kilka razy. Byłam już u różnych lekarzy i nic. Był smarowany wszystkim, począwszy od maści witaminowej skończywszy na sterydach. Tabletki i syropy i to wszystko daje mierne rezultaty. Wszyscy rozkładają ręce, bo juz nie wiedzą co robić. Jesli ktoś znałby kogoś kto mógłby mi pomóc lub zna kogoś kto przez to przeszedł,bądź sam przez to przeszedł lub przechodzi proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 12:34
      Jest w Warszawie pediatra, która leczy ziołami i dietą, na nasze schorzenia bardzo skuteczna. Może warto spróbować? Jesli jestes zainteresowana kontaktem, daj znać.
      • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 12:37
        Może i warto ale ja nie bardzo wierzę w takie leczenie, to jest chyba za poważna choroba żeby wystarczyły same zioła i dieta....
    • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 12:44
      Cześć. U mojego Adasia (w grudniu skończy 5 lat) też nie skutkowały leki. Opisałam nasze przejścia na www.alergia.z.pl. W maju spróbowaliśmy leczenia homeopatycznego. Mały jest w trakcie kuracji. Równolegle stosuję dietę. Skóra jest zdecydowanie lepsza ale do całkowitego wyleczenia jeszcze raczej daleko. Myślę, że warto znaleźć dobrego homeopatę i spróbować. Nie wiem skąd jesteś - mogę podać namiary na naszego. Pozdrowienia IwonaK.
      • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 12:53
        Jestem ze świętokrzyskiego i też chodzę do homeopaty. Jeśli możesz podaj nazwy leków, bo ja też stosowałam różne. Oprócz tego odczulam go Bicomem. Na razie odczulił się na mleko i częsciowo na inne alergeny, równolegle bierze Amertil, który jako jedyny trochę pomaga, ale to i tak jeszcze nie to, bo cały czas się drapie.
        • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 13:12
          Z leków antyhistaminowych stosowaliśmy u Adasia: Hismanal, Zyrtec, Ketotifen, Claritine, Fenistil, Benadryl (niedostępny w Polsce) - bezskutecznie. Zyrtec i Benadryl przynosiły poprawę na kilka tygodni, potem mały się do nich przyzwyczajał i przestawały działać. Próbowaliśmy też podawać Nalcrom (bez rezultatu). Jeśli chodzi o homeopatię to lek dobiera się indywidualnie więc niewiele pomogę (Adaś zażywa Lycopodium raz w tygodniu). Zaskoczyłaś mnie bicomem - uważam tą metodę za oszukaństwo. W tej chwili Adaś nie dostaje leków antyhistaminowych. IwonaK P.S. Nasz homeopata jest z Bielska-Białej więc pewnie miałabys za daleko.
          • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 13:25
            A jednak Bicom trochę pomaga w połączeniu z tabletkami. A ty zaskoczyłaś mnie z tym Nalcromem bo właśnie miałam iść dzisiaj wykupić receptę właśnie na ten lek. Też stosowałam wszystkie te leki które wymieniłaś, więc pewnie ten też będzie nieskuteczny. Dzięki. Pozdrowionka
            • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 27.09.01, 11:15
              Jak będziesz stosować Nalcrom kapsułki - możesz spróbować dawać dziecku tylko proszek z wnętrza. U nas Nalcrom spowodował pogorszenie skóry i padło podejrzenie na kapsułkę. Samego proszku nie próbowałam bo mały wtedy był w koszmarnym stanie. A potem trafiłam na homeopatię i nie było potrzeby innych leków. IwonaK
              • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 27.09.01, 11:34
                Dzięki, ale sama już niewiem co robić. On teraz bierze Amertil, z którego jesteśmy najbardziej zadowoleni. W takim razie po co mam zmieniać na coś innego, tymbardziej że Nalcrom działa tylko w przypadku alergenow pokarmowych, a co zrobię z kurzem i innymi alergenami wziewnymi? Niewiem czy jest sens teraz zmieniać cokolwiek skoro wszystko idzie ku lepszemu. Marta
          • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.09.01, 13:35
            A powiedz mi jeszcze jedno: czy on nadal się drapie?
            • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 27.09.01, 07:40
              W tej chwili drapie się tylko w sytuacjach stresowych. Staram się tłumaczyć, że jak go swędzi ma mi powiedzieć, szybko posmarujemy kremem i przestanie... IwonaK
              • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 27.09.01, 10:50
                Mój drapie się tylko w nocy. A czym go smarujesz? Jeśli chcesz możesz spróbować posypać go mąką kartoflaną. U mnie to pomaga, tzn. przestaje swędzieć. A do kąpieli wsypuje mu łyżeczkę sody oczyszczonej, bo kiedyś w ogóle nie mógł wejść do wody, bo cały był w strupach. Pozdrowionka i sory że tak wyskoczyłam z tym bicomem, ale tak wszyscy piszą źle o tym jakby się umówili. I się trochę uniosłam. Pozdrawiam - Marta
                • Gość: guest Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 27.09.01, 11:11
                  Przeszłam już etap mąki, siemienia lnianego i sody. Najlepiej u nas sprawdza się proszek Aveeno jeśli chodzi o kąpiel (niestety nie jest dostępny w Polsce a moje zapasy sie kończą). Do smarowania używam mleczek Topialyse i Xerial a także maści homeopatycznych, czasem stosuję Linoeparol lub mieszam olej z wiesiołka z Topialyse. W tej chwili dzięki połączeniu homeopatii z wyjazdem nad mocno zasolone morze, skóra Adasia jest OK (jak na AZS). Niestety przed nami zima, brak słońca i obawiam się pogorszenia. W sprawie bicomu - no problem - jeśli znalazłabym metodę która pomaga to też stosowałabym ją bez względu na opinie innych. Mam zamiar w okresie zimowym wypróbować naświetlanie lampą bioptron ale najpierw muszę ją nabyć więc zbieram fundusze. Pozdrowienia IwonaK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka