Dodaj do ulubionych

wodniste kupki

IP: *.* 05.10.01, 13:58
Mój 10-tygodniowy synek od jakichś 2 tygodni nie robi normalnych kupek z "ziarenkami", tylko leci z niego woda w kolorze żółto- zielonym. Jest przy tym pogodny i wygląda na zdrowego. Karmię go piersią i nie jem niczego, czego nie jadłam do tej pory.Czy spotkałyście się z czymś podobnym? Czym to może być spowodowane? Powinnam się niepokoić?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam, Sylwia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wodniste kupki IP: *.* 05.10.01, 18:10
      raczej trzeba zasięgnąć porady pediarty. Biegunki mogą być bardzo niebezpieczne, szczególnie w tym wieku. Mogą prowadzić do odwodnienia...
      • Gość: guest Re: wodniste kupki IP: *.* 05.10.01, 18:36
        A pota tym to "dobry" okres na ujawnienie sie jakiejs paskudnej alergii pokarmowej. Lepiej skonataktuj sie z pediatra.
    • Gość: guest Re: wodniste kupki IP: *.* 06.10.01, 19:41
      Czesc SylwiaMój 4 tygodniowy synek robi dokładnie takie wodniste kupki jak opisałaś. Wcześniej robił a"la jajecznica teraz leci z niego w większości woda. Też się bardzo niepokoiłam że to biegunka, ale koleżanki podpowiedziały mi że jakby to była biegunka to ciemiączko byłoby wkląśnięte i bardzo mało by sikał - to objawy odwodnienia.Podczas badań u pediatry mały zrobił kupkę (wprawdzie bardzo malutką i może trudno było ocenić czy to biedunka) no ale pediatra uznała że to książkowe kupki. Troche mnie uspokoiła - choć nadal do końca nie jestem pewna...
      • Gość: guest Re: wodniste kupki IP: *.* 08.10.01, 20:41
        to jest tak- kupki napewno nie powinny być zielonkawe. Bo to napewno może być objaw alergii. U mojego 2,5 miesięcznego Michała jak na razie to jedyny objaw - waży 7 kg więc przybiera dobrze ale ja dmucham na zimne- ma też wysypkę. Lepiej zawsze to skonsultować z DOBRYM pediatrą.A
    • Gość: guest Re: wodniste kupki IP: *.* 09.10.01, 22:24
      Czesc,ostatnio slyszalam, ze zielone qpki to moze byc czasem oznaka infekcji bakteryjnej, wiec moze w czasie konsultacji z lekarzem zapytaj sie, czy badanie moczu cos przy tym pomoze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka