Gość: guest IP: *.* 16.10.01, 03:03 Ratunku!! Dałam już Poli 4 x Panadol (po 5 ml) i 2 dawki antybiotyku a gorączka nie spada!!! Co robić??? Spanikowana Magda m. Poli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jola2 Re: gorączka!!!! IP: *.* 16.10.01, 06:47 spróbuj ibufen albo nurofen w syropku, działają szybciej i efektywniej niż paracetamol, mojej córce jak w czasie anginy gorączkowała do 40 lekarz zapisał pyralginę w czopku, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 16.10.01, 07:34 Posmaruj nadgarstki od wewnątrz cytryną, zrób małej kąpiel.Włóż ją do letniej- ciepłej wody i potem stopniowo obniżaj jej temp.Oba sposoby skutkują , a są nieinwazyjne)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 16.10.01, 08:34 Sara też miała kiedyś przez 3 dni taką wysoką gorączkę nie pomagały syropy ani czopki, w kąpieli dostawała dreszczy i płakała,że jej zimno.Tylko okłady chłodne na czoło,przecieranie rąk i nóg chłodna pieluszką obniżało nieco gorączkę.W tym czasie tylko spała i nic nie jadła -chociaż dużo piła(na siłę). Było ,minęło.życzę Poli szybciutkiego powrotu do zdrowia,nie martw się będzie dobrzeBea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 16.10.01, 11:45 Hej,moze warto zrobic badanie moczu? Chyba, ze znasz juz przyczyne goraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 30.11.01, 00:01 Właśnie przeglądam wszystkie posty dotyczące gorączki, bo moja córeczka nagle dostała prawie 39 stopni (chyba nieszczęsne czwórki) i natknęłam się na radę o pyralginie w czopku. Może lepiej tego nie robić bez sprawdzenia, czy dziecko nie jest na nią uczulone. Mój tato jest i kiedys dostał w zastrzyku, co spowodowało zapaśc i konieczna była reanimacja. Nawet mój brat, który jest lekarzem mówi, że nie ma odwagi przepisywać nikomu pyralginy, ponieważ ryzyko jest zbyt duże, mimo, że to naprawdę dobry, skuteczny i tani lek. Mnie np. pomaga nawet na ciężką migrenę, ale w zastrzyku - ja na szczęscie nie jestem uczulona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 30.11.01, 22:46 Mojemu synowi pomógł nurofen w syropku (2,5 ml) bo paracetamol zupełnie nie działał. Potem dałam mu 1/4 czopka pyralginy i też pomogło. Robiliśmy mu też okłady na główkę i brzuszek, ale przez cały czas płakał i ogólnie było nerwowo i męcząco (1.5 h na rękach). Wolę jednak lekarstwa, w końcu po to są. Pozdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 01.12.01, 17:14 moj bobas 8 msc ma od wczoraj goroczke waha sie 38-39 najwyzsza byla jak mierzylam 39,6 wezwalam dzis rano lekarza mowi ze to 3-dniowka boje sie o niego nic nie chce jesc dzis przez caly dzien zjadl tylko 1 sloiczek zupki i 100 ml mleka a picie malo mu wchodzi daje mu lyzeczko bo przez butelke nic nie pije daje mu apap taki w kropelkach ale cos malo pomaga i chlodne oklady na glowke ciogle jest marudny placzliwy bardzo malo spi czy tez tak przechodzilyscie to 3 dniowke-martwie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 01.12.01, 17:41 Moja Asia też teraz choruje i ma wysoką gorączkę ok.39.Pytałam lekarkę o dawkowanie leków przeciwgorączkowych (akurat mam Ibufen), można 4* dawkę na dobę, potem radziła kąpiele chłodzące.Wczoraj wieczorem to przetestowałam - skutkuje. Od wczorajszej nocy Asia na szczęście nie miała gorączki, za to jest bardzo apatyczna, jak idzie to się prawie przewraca no i nie chce jeść (co u niej to jest dziwne). Od ra na do wypiła dwie butelki mleka(rano i teraz) , i trochę soku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 02.12.01, 01:53 Moj Piotruś (5msc)od trzech dni ma 38 - 39, nie je, marudzi a dzisiaj nawet trafilam do laryngologa, bo podejrzenie padlo na zapalenie ucha. jestem polzywa ze zmartwienie, rozumiem Cie, nie moge spac, bo ciagle mi sie wydaje, ze ta goraczka niespodziewanie skoczy. Zaczyna sie czwarta doba, wprawdzie byla przerwa 12 godzin bez goraczki, ale po dawce Eferalganu. nam pomagal czopek tak co 7-8 godzin. Wcale nie chcial nic pic mimo wysokiej goraczki. teraz czuwam az zasnie. Podobno trzydniowka to czasem dwuipoldniowka a czasem czterodniowka. Pewnie jesli do poludnia znow mu goraczka skoczy i nie zobacze upragnionej wysypki to nie wytrzymam i podam antybiotyk w kwestii tego ucha. sama nie wiem co robic, ale trzymajmy sie jakos! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 02.12.01, 12:49 Mamusie, nie martwcie sie,ze dzieciaczki nie jedza. To nawet lepiej bo organizm i tak ma duzo pracy z goraczka a trawienie pochlania sporo energii. Szczegolnie nabial w postaci mleka powinien byc w miare mozliwosci unikany(chyba,ze karmicie piersia bo to zupelnie cos innego). I produkty zawierajace zelazo-bo ono wlasniepowoduje dodatkowy rozwoj komorek (a wiec i tych wirusowych).Stan moze sie wtedy naprawde pogorszyc.Bez jedzenia chore dzieciatko bedzie ok nawet i przez tydzien.Za do duzo picia-nawet po lyzeczce ale czesto.I pocieszcie sie(choc wiem,ze to nie latwo),ze podczas goraczki komorki rakowe,ktore kazdy z nas posiada,ulegaja samodestrukcji i dodatkowo jest to bardzo skuteczny sposob na usuwanie toksyn z organizmu(poprzez pocenie sie m in). Jakies swiatelko w tych trudnych chwilach.A jeszcze olejek eukaliptusowy pomaga obnizyc temperature.Zycze zdrowka Waszym maluszkom.Wiem jak to jest.Aha,moze na ponizszych stronach tez cos najdziecie.PowodzeniaB(http://umamy.homestead.com/aromadziecko.htmlhttp://umamy.homestead.com/infekcje_gorczka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gorączka!!!! IP: *.* 03.12.01, 10:16 Goroczka minela trwala do niedzieli i nie bylo zadnej wysypki czy 3 dniowka zawsze konczy sie wysypko bo u mojego nie bylo? dzis bylismy pobrac krew troszke bardzo plakal ale juz po wszystkim bo lekarz kazal byc na czczo i krew byla bardzo gesta nie chciala leciec musielismy jechac do dwoch szpitali bo w jednym nie mogli znalesc zylki pozdrawiam edi Odpowiedz Link Zgłoś