Dodaj do ulubionych

chodzenie na paluszkach

IP: *.* 17.10.01, 15:48
Cze?ć dziewczyny ! Forum przeglšdam od dawien dawna ale dopiero pierwszy raz piszę post i przy tej okazji wszystkie mamy goršco pozdrawiam i ?ciskam !Jestem mamš rocznej Zuzi i mam taki problem: mała jeszcze raczkuje ale za ršczki już daje pierwsze kroczki. No i wła?nie nie stawia całej stópki na podłodze tylko chodzi jak baletnica na paluszkach!Powiedzcie mi , czy wasze dzidzie też tak miały ? , czy mam się martwić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: chodzenie na paluszkach IP: *.* 18.10.01, 07:51
      Misia, moja tak miała (też Misia a właściwie Domisia). Z tym, że wcześniej, około 9 miesiąca (bo nie raczkowała, tylko od razu wstawała). Lekarz ortopeda powiedział, że to normalne i przejdzie - i rzeczywiście, przeszło. kupiliśmy ładne i zdrowe butki, na początku mała się krzywiła (no bo spróbuj załozyć buciki na takie wyprostowane stópki) ale teraz chodzi normalnie.
    • Gość: guest Re: chodzenie na paluszkach IP: *.* 18.10.01, 08:09
      Hej,Moja córeczka robiła dokładnie tak samo. Wczesnie zaczeła chodzić bo ok. 8 miesiaca, ale po wizycie u ortopedy okazało się,że wszystko jest w porzadku. Teraz ma ponad 10 miesięcy i wszystko jest ok. Chodząc staje na całych stopach, chociaż od czasu do czasu przypomina jej się krok baletnicy. Myslę, że u Zuzi jest wszystko jak najbardziej normalne i z czasem gdy nabierze wprawy również jej to minie.Pozdrawiam Isia
    • Gość: *rubina Re: chodzenie na paluszkach IP: *.* 18.10.01, 15:12
      dzięki ! Allllle mnie uspokoiły?cie , kamień z serca mi spadł i przestaje o tym my?leć Nisko w pas się kłaniam i buziaki ?lę ! : MISIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka