Dodaj do ulubionych

co sie dzieje ?

IP: *.* 23.11.01, 22:49
Moja mała (4 miesiące) od poniedziałku ma mniejszy apetyt. Zwyczajowo zjadała po obudzeniu ok. 150 - 180 mleka z butelki. Po 3 - 3,5 godz. kolejna butelka. Od poniedziałku zjada z trudem ok. 70 - 100. Chętnie je tylko jabłuszko ze słoiczka i pije. A dzisiaj dała już totalny koncert. Przez cały dzień zjadła tylko jakieś 2 butelki i to w ratach, oczywiście jabłuszko i picie. Od 18 do 20:30 była rozżalona i popłakiwała. Nie było mowy o mleczku i wszędzie było źle. Czy tak może objawiać się ząbkowanie ? Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: co sie dzieje ? IP: *.* 23.11.01, 23:17
      Sylwio,tak sobie myślę, że jeden dzień kapryszenia to żadna oznaka czegoś niepokojącego. Każdy, nawet mały człowieczek, ma swoje lepsze i gorsze dni. Twoja córeczka nie jest też jakimś tam robocikiem, które zawsze będzie zjadać dokładnie tyle samo i to samo. Z dnia na dzień będzie sie wszystko zmnieniało. Jeżeli zachowanie Małej nie zmieni się i nadal będziesz się denerwowała, to idź na konsultację do lekarza. Od tego oni są. Wydaje mi się, że może być wiele powodów takiego zachowania. Może tak jak napisałaś Mała zaczyna ząbkować, może coś ją boli, może masz za ciepło w mieszkaniu, może nie byłaś z nią na dworze, może ma zatkany nosek ... itp. PozdrawiamBasiaPS Mój Mały nie spał wczoraj w nocy od 2 do 6 bo bolał go brzuszek. Pierwszy raz jadł Danonka, który wywołał u niego lekką biegunke i boleści.
    • Gość: guest Re: co sie dzieje ? IP: *.* 24.11.01, 01:10
      U mojego pisklaka juz dawno zauwazyłam, jak był malutki, i zostało mu do teraz : jak się szykuje jakas infekcja, to pierwszym objawem jest niechec do produktów bogatych w białko, typu własnie mleko, mięsko.Odpukać - może u Twojej małej to ząbki
    • Gość: guest Re: co sie dzieje ? - do Basi IP: *.* 24.11.01, 10:22
      To nie jest jeden dzień. Zaczęło się w poniedziałek, a dziś jest sobota. I znowu to samo, po przespanej całej nocy zjadła 60ml. Jedziemy do lekarza, bo już się poważnie niepokoję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka