Dodaj do ulubionych

zimne nóżki!!!

IP: *.* 06.12.01, 11:15
moja Anusia od jakiegos czasu ma ciagle zimne nóżki, pomagaja dwie grube skarpety(córa ma 7 mies.), czy to nie jest symptom jakiejś choroby?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zimne nóżki!!! IP: *.* 06.12.01, 12:24
      Yda, mój Kacperek ma 10 i pół mies. Przeważnie ma zimne stópki a jak opatulamy go w tony skarpetek to wtedy ma wilgotne i zimne. Lekarz nam powiedział, że niejest to oznaką żadnej choroby, a ciepłotę ciała u niemowlaczka sprawdza się na karku - jak jest ciepły to dziecku też jest ciepło.Serdecznie pozdrawiamOla J.
    • Gość: guest Re: zimne nóżki!!! IP: *.* 12.12.01, 23:23
      Mój Franek (ma 3 miesiące) też ma ciągle zimne nóżki, rączki zreszta też. Rozgrzewają się wtedy kiedy ubrany jest w baaardzo grube ubranie, ale wtedy jest mu zazwyczaj za gorąco. Same zimne nózki, bez innych objawów nie są zwiastunem żadnej choroby, nie wskazują również, ze dziecko marznie, tak jak napisała Ola czy nie marznie sprawdza się na karku dziecka (powiedział to lekarz),jeśli jest ciepły to jest OK. Najgorsze jest to, że każdy kto przyjdzie i dotknie Franka od razu mówi:.. o jeju jemu jest zimno, weź go lepiej ubierz, to jest denerwujące ... Oczywiście, jak zmarznie to też będzie miał zimne nogi ale to już inna historia :)Katarzyna mama Franka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka