Dodaj do ulubionych

co to może być? PILNE!!!

IP: *.* 19.12.01, 12:50
drogie emamy proszę pomóżcie bo nie wiem co robićpewnie to nic strasznego, ale moja Ola nigdy dotąd nie chorowała na nic oprócz kataru dlatego teraz trochę się martwię. Wczoraj wieczorem zrobiła strasznie olbrzymią i śmierdzącą kupkę, w nocy wymiotowała, a rano znowu okropnie śmierdząca kupka, tym razem prawie biała (ta wieczorna była pomarańczowa jak zupa którą zjadła Ola). Rano mój ranny ptaszek spał do 10, apotem zjadła butelkę mleka i znowu śpi już prawie 2 godziny. mierzyłam jej temp. i miała 37.1 ale trochę się przy tym wierciła więc mogło być niedokładnie. teraz wydaje mi się że jest trochę gorętsza niz przedtem.powiedzcie czy powinnam z nią biec do lekarza czy może poczekać aż się obudzi i zobaczyć co się będzie działo?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: co to może być? PILNE!!! IP: *.* 19.12.01, 14:00
      Moze to tylko zatrucie,jezeli wymiotowala ,a tak w ogole to w jakim wieku jest twoja corcia.
      • Gość: guest Re: co to może być? PILNE!!! IP: *.* 19.12.01, 18:09
        Ola ma 14,5 miesiąca.poszłyśmy jednak do lekarza , bo jak się już obudziła to miała 38.7 st. C i znowu wymiotowała. pani doktor też mówiła że to może być zatrucie, ale powiedziała że ostatnio w okolicy szaleje wirus który zaczyna od brzuszka a kończy na zapaleniu płuc i jeśli Ola do piątku zacznie kaszleć to koniecznie mamy przyjść. na razie przepisała jej leki przeciwwymiotne i na ból brzuszka i zaleciła dietę.Teraz Ola znowu śpi i jak na razie przestała wymiotowaćdziekuje za odzewpozdrawiam Kasia & Ola
    • Gość: yda Re: co to może być? PILNE!!! IP: *.* 19.12.01, 14:06
      to zależy od wieku dziecka, napisz ile ma Twoja pociecha...
      • Gość: guest Re: co to może być? PILNE!!! IP: *.* 19.12.01, 18:59
        zawsze trzeba isc do lekarza . internet to dobry wynalazek , ale takie diagnozy na odległość mogą każdemu zaszkodzić , a co dopiero dziecku!!!! trochę zdrowego rozsądku, emamy!
    • Gość: guest Re: co to może być? PILNE!!! IP: *.* 19.12.01, 20:37
      NIE NAPISAŁAŚ W JAKIM WIEKU JEST oLA. MOJA CÓRECZKA MA 9 MIESIECI I PAMIĘTAM KIEDY KOŃCZYŁA 5 MIESIĘCY MIAŁA GORĄCZKĘ. PONAD 39 STOPNI.LEKARZE MÓWILI ŻE TO KRTAŃ A TO BYŁA TRZYDNIÓWKA. NIE JADŁA CIĄGLE SPAŁA, ALE JAK oLA WYMIOTUJE MOŻE TO BYĆ PO PROSTU GRYPA TO TYPOWE OBJAWY. iDŹ DO PEDIATRY NIE MA NA CO CZEKAĆ. uSPOKOISZ SIĘ A oLA POCZUJE LEPIEJ. pOZDRAWIAM mARLENA
      • Gość: guest Brzydki zapach z ust IP: *.* 22.12.01, 11:38
        Mojemu synkowi (5 i pół roku) od kilku dni bardzo brzydko pachnie z ust, jakimś kwasem. Nie pomaga mycie zębów, żucie gumy itp. Nie zmieniał nic ostatnio w diecie, więc to nie od jedzenia, nie skarży się na bóle brzucha. Dziś powiedział , że mu nie dobrze w gardle to może zgaga, ale to dopiero dzisiaj, wcześniej się nie żalił. Jeśli to dłużej potrwa pójdę do lekarza, ale może póki co macie jakieś doświadczenie na ten temat. Proszę o poradę.
        • Gość: guest Re: Brzydki zapach z ust IP: *.* 22.12.01, 17:57
          To może być mononukleoza, dośc popularna u dzieci w tym wieku.Nie zaniedbaj pozornej poprawy, idź do pediatry.Sama niedawno z 3-letnim synkiem to przechodziłam...
        • Gość: guest Re: Brzydki zapach z ust IP: *.* 22.12.01, 20:52
          idz do lekarza to moze isc do lekarza. Niechce tu wyrokowac bo nie jestem lekarzem ale ostatnio czytalam o cukrzycy ktora objawia sie nieprzyjemnym zapachem z ust i sennoscia. Mam nadziej ze Cie nie przerailam chodzi i tylko o to zebys tego nie zbagatelizowala i skonsultowala z lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka