Dodaj do ulubionych

zioła-herx..................

14.10.10, 19:58
witam Was,od 3 miesiecy biore ziola Buhnera(opisze pozniej bo jest tego troche co i jak i od kiedy bb itd.a musze miec wene)biore 15-18g.rdestu(proszek)8-10 tab.cats claw po 500mg.(dodam ze od 2 tyg.biore z firmy Natural H.)przedtem bralam inny.i od 3 tyg. biore andrographis ok.6 tabletek.szczerze powiem ze mialam polepszenie sampoczucia,duzo objawow zniknelo a bylo ich sporo i to dosc ciezkich.wrocilam do pracy-dosc ciezkiej.I teraz jest problem od 3 dni mam zjazd-normalnie jak przy nawrocie wszystkich naraz objawow,zero sil i teraz mam pytanie czy ktos tak mial na ziolach ,po ilu to przeszlo(tak okolo bo wiem ze kazdy jest inny)moze mam zmiejszyc dawki?...??czy mam nawrot bbsad??czy moze organizm nie daje rady z praca itd?prosze o opinie,porady z gory bardzo dziekujesmilenie ukrywam ze mam dola bo bylo lepiejsadBeata
Obserwuj wątek
    • pepefresh Re: zioła-herx.................. 14.10.10, 21:21
      15-18 gram rdestu robisz z tego odwar?,czy wcinasz proszku tyle,nie myśl o czymś takim jak nawrót bo się sama w to wkręcisz,te gorsze chwile ci przejdą może to potrwać 10 dni,zwlaszcza po zwiekszaniu andrographisu możesz mieć takie jazdy,ale nie od razu nawrót,nawet o tym nie myśl to szybciej ci przejdzie,a taakie gorsze dni mozesz miec przez 7-8 miesięcy leczenia,ale występują rzadziej i sa słabsze aż po jakimś czasie zapominasz o bb ,im mniej o tym myslisz tym lepiej dla ciebie,pozdro.
      • babaelka-0 Re: zioła-herx.................. 14.10.10, 21:27
        Witam!

Pepe ,no ale jak jest herx ,to moze Beata moglaby zejsc troche z dawek?

Na tyle zeby mogla jakos funkcjonowac. Co myslisz?

Beatko ,wylacz ten pstryczek ,ze nawrot. Nie wolno Ci tak myslec.

Pozdrawiam
        Elka
        • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 14.10.10, 21:43
          dzieki za odp.pije odwar-rdest niby ma dzialanie niwelujace herxy,choc wiadome ze roznie to jest.pepe mam pytanie czy w razie co bede mogla przedzwonic lub napisac na gg do Ciebie?tak mysle czy to nie przemeczenie i moja,,przyjaciolka,,se grasuje-choc mam nadzieje ze dam rade.babaelka-moze masz racje moze zmniejsze dawki juz niew eimsaddziekuje Wam ze jestescie
          • pepefresh Re: zioła-herx.................. 14.10.10, 22:44
            żadnego zmniejszania dawek,rdest niweluje herksy(nie sądzę,raczej stany zapalne jak są),małymi dawkami się nie naprawisz ,ja brałem 12 tabletek andrographisu także jeszcze zwiekszysz dawki,skontaktuje sie może z toba w niedzielę wieczorem bo sie jade koncertować do Wawy,pogadamy dłużej po niedzieli,przemęczenie może miec wpływ na złe samopoczucie,może jeszcze za wczesnie w twoim przypadku na haruwę,ja po 10 miechach wyruszyłem ostro w teren,nie znam twoich głownych objawów,byc może będzie trzeba bardziej ukierunkowac twoje leczenie,pozdro.
            • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 16:56
              objawy od stycznia 2010r.:szumy w uszach,piski,prawe oko schodzi w bok(dziwne uczucie)zle widzenie-dodam ze nigdy nie mialam problemow z oczkami,straszliwe bole glowy(wymioty)bole zebow(2 razy u dentysty,cuda nie widy i stwierdzil ze nie wie od czego te bole)parazliz prawej strony twarzy,dretwienie jezyka,rak i nog,bol karku.pieczenie skory trwalo 40min.i przechodzilo,szczegolnie twarz,rece i lydki.zupelny brak sil,zero koncentracji,zacma w glowie,bole stawow,bioder,drgania miesni na calym ciele,zawroty glowy(bardzo uciazliwe)problemy z rownowaga,serducho boli,nerki bola,slabniecie miesni itd.obecnie najbardziej mi teraz dokucza brak sil,zacma w glowie,brak koncentracji,drgania miesni,straszliwe zawroty glowy,brak rownowagi,bole stawow i karku.to tak ogolnie,robilam mnustwo badan i ogolnie to cholerstwo mam potwierdzone,,tylko,,lub,,az,,przez to ze 2 lata temu mialam kleszcza i rumien wedrujacy-leczona doxa przez miesiac.i po 2 latach bum.mam wynik graniczny bartonelli robiony przez Wielkoszynskiego.reszta ujemna rowniez bb(test WB-ujemny,LTT-ujemny i Zabrze-ujemny)PEPE-bralam wszytskie suplementy ktore Ty brales i ale po 2 tyg.nerki tak mnie bolaly ze odstawilam-nie wiem czemu mnie bolaly,ale fakt ze po odstawieniu mniej bola,chociaz je czuje.wiec tak to wyglada,nie bede zmniejszac dawek moze andro zaczelo dzialac i mam takie jazdy.....???w poniedzialek wyjezdzam z powrotem do pracy(ale nie wiem czy dam rade pracowac)musze nie dlugo zrobic zamowienie na iherb,wiec moze pepe lub ktos macie jakies propozycje??stephanie mam dawno zrobiona ale nie ruszam jej teraz w ogole.pozdrawiam buzioleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
              • pepefresh Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 19:06
                ale co wogóle bierzesz z ziół teraz? i ile?
                • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 19:14
                  biore rdest(proszek)okolo 15-18g.odwar.3X resveratrol,8-10tab po 500mg.cats claw,andro 5-6tab.bralam zen-szen ale serce mi szalalo po nim.bralam wszystkie suplementy co Ty ale juz nic nie biore.moze jak bedzie lepiej to znow sprobuje je wziasc.nie ukrywam ze zaczelam prace po 12godz.dziennie........wiem masakra,ale musze kase zarobic i odrobic.....,choc zastanawiam sie czy wroce do niej.bylo juz duzo lepiej,zatoki mi znow siadly jak na poczatku ataku borelkisadjakas flegme oksztuszam.juz nie wiem o co kaman....pepe poradz cos,bo wiem ze masz wiedze i glowe do tego,oczywiescie jak ktos tez ma jakies propozycje niech pisze dzieki Beata
                  • pepefresh Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 19:33
                    w pierwszej kolejności u ciebie w obecnym stanie musisz,ale to napewno zarzucic stephanie,curcumin&bromelain,BCAA plus,houttunia,nalewka z tymianku z i.herb,za kilka miesięcy trochę modyfikacji czyli (tarczyca bajkalska,cryptolepsis oraz guaiacum),chociaż cynk i biosil z suplementów wcinaj,,spróbuj olejek pichtowy do wewn.stosowania może ci będzie służyć.a najlepiej to zadzwoń jak chcesz i pogadamy 512 180 258,narka.
                    • pepefresh Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 19:45
                      no i oczywiście GSE wyciąg z pestek grejfruta,ale polecam tylko ten z i.herb,to koniecznie 3x40 kropli dzennie,koniecznie.
                    • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 15.10.10, 22:22
                      jestes nie zastapionysmile))))a moge jutro zadzwonic i o ktorej????tak kolo 12?moze byc
                      • pepefresh Re: zioła-herx.................. 16.10.10, 11:58
                        jak wróce to dam znać w tym wątku,pozdro
                        • glowa_do_gory Re: zioła-herx.................. 16.10.10, 12:19
                          Herksy na ziołach wystepują, i to czasem dość sotkliwe. Moją mamę łapały jak w zegarku co kilka tygodni. Głowa do góry, będzię dobrzesmile
                          Rdest teoretycznie niweluje herksy, ale mama najbardziej to własnie po nim herksowała. Nie ma reguły.
                          • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 16.10.10, 17:10
                            glowa do gory----a wlasnie jak Twoja mama,co teraz bierze?bo kojaze ze dosc dlugo sie juz leczy,jakie sa efekty jesli mozna je jakos podsumowac?dziekuje Tobie i reszcie za wsparcie.juz 5 dzien mnie trzyma te straszne samopoczucie.......moze mi przejdzie w koncu bo bylo juz lepiej no ale w koncu nikt nie mowil,ze bedzie lekko.........sadbuzioleeeeeeeeeeeeeeeee
                            • glowa_do_gory Re: zioła-herx.................. 16.10.10, 18:50
                              Mama calkiem nieźle, utrzymują się jeszcze dolegliwości stawowe, raz mocniejsze, raz troszkę silniejsze, ale większoć objawów minęło. Mama bierze protokół podstawowy + stefanie, teasel root, kurkumę z bromeliną i inne suplementy na stawy. W międzyczasie dużo się wdarzylo i bb zeszła na dalszy plan, a zioła mama łyka już prawie "automatycznie".
                              • glowa_do_gory Re: zioła-herx.................. 16.10.10, 18:51
                                Miało być: raz słabe, raz trochę silniejsze smile
    • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 17.10.10, 21:18
      Pepe-czyli zamowic to:www.iherb.com/Now-Foods-Fresh-Green-Black-Walnut-Wormwood-Complex-2-fl-oz-60-ml/591?at=0

www.iherb.com/Natural-Factors-Turmeric-Bromelain-450-mg-180-Capsules/9307?at=0
      www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215?at=0
      www.iherb.com/Eclectic-Institute-Thyme-2-fl-oz-60-ml/7738?at=0
      bcaa i reszte mam,jak myslisz cos jeszcze czy styknie???dziekismile)))))wole napisac i sie upewnic papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 16:59
      witam.ale dzis mialam jazde!!!jak wyzej pisalam zdrowko nie zbyt fajnie,ale po 1,5tyg.odpoczynku(przerwalam prace)troszke dochodze do siebie,choc co chwile cos sie dzieje ze mna.no ale do rzeczy:biore 17g.rdestu(robie odwar)ale dzis stwierdzilam ze se wymieszam 6g.rdestu w szklance soku i bedzie ok,aha i biore juz wiecej andro-9 tabl.cats 5000-10tabl.i od zeszlego czwartku dolaczylam nalewke ze stephani-biore o 3 lyz.dziennie.i wzielam zen-szen 1g.ogolnie tego nie biore bo serducho mi szaleje. wzielam poranna porcje wraz z tym rdestem(sok+rdest) po paru godzinach myslalam ze odjade-nie moglam oddychac,bol jakby od zoladka szedl do klatki piersiowej,do tego na rekach i twarzy skora zaczela piec i zrobila sie taka jakby byla popazona(dodam ze przed leczeniem i na poczatku leczenia ziolami mialam taka akcje z tymi wysypkami)po 1 godz.wysypka przeszla.ale z tym oddychaniem nigdy!teraz jest lepiej choc troche jeszcze ciezko sie oddycha i ciezko mi na klatce piersiowej jakby ktos uciskal mi ja.czy ktos mial przy ktoryms z ziolek takie jazdy,?zastanawiam sie czy moze ten rdest w takiej postaci zadzialal-no ale pilam juz prawie max.dawki...hmmmm.a moze stephania juz samannie wiem.jesli ktos ma jakies sugestie,itd.prosze pisacsmiledzieki pozdrawiam.ps.PEPE melanz chyba sie przeciagnal co hehe.
      • miskaaa11 Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 19:27
        17 gram Rdestu???dlaczego tyle
        ja ostatnio mam pogorszenie i jazdy z sercem i oddychaniem a miałam bardzo długo spokój i zastanawiam się czy to nie od żeń szenia albo stephani póki co odstawiłam gse..
        • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 20:27
          a czemu sie pytasz czemu tyle?duzo?ogolnie Buhner daje dla sproszkowanego ziola destu:r15-18g.maxxx dawke.aha i biore 2-3 resveratrole.wlasnie moze ta stephania czysci i dlatego mam teraz takie jazdy,ja tez mialam spokoj a teraz masakra,ale chyba trzeba to przetrwac byle nic zlego sie nie stalo!!pozdrawiam
          • miskaaa11 Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 20:40
            aa bo ty masz odwar to spoko smile
            no właśnie ja też nie wiem po czym a ost puls szaleje problemy z dusznościami, bólem w klatce itd
            jak to okres przejściowy to nice ale póki co tego nie wiemy..
            • beatrisbwp Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 20:45
              ale czy odwar czy jak se wymieszasz w soku nie powinno miec znaczenia w dzialaniu prawda?wiem moga byc prob.gastryczne,ale mi chodzi tylko o dzialanie na bakcyle czy jest takie samo,czy jednak odwary sa slabsze?a Ty jak robisz?i ile go bierzesz??no mam tez nadzieje ze to przejsciowe bo znow nie jestem w stanie pracowacsada juz zasuwalam do pracki.pozdrawiam
              • miskaaa11 Re: zioła-herx.................. 26.10.10, 21:47
                ja biore ok 10 gram nie robię żadnych odwarów mieszam z wodą....
                swoje pogorszenie najbardziej przypisywałabym andro jak weszłam na 12 tabletek teraz zmniejszyłam ewentualnie stephania i żeń szen ale to też nie jestem pewna

co do odwarów nie wiem czy one są w ogóle opłacalne bo albo robisz odwar z 17 gram albo mieszasz z sokiem czy woda czy czym chcesz 3*3g.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka