Dodaj do ulubionych

PÓŁROCZNE DZIECKO a FERIE

IP: *.* 26.12.01, 22:00
Od lat wyjeżdżamy wspólnie z innymi rodzinami na ferie zimowe,ale tylko my mamy półroczną dzidzię.Czy to dobry pomysł aby wyjeżdżać?Czy ktoś był z takim dzieckiem w górach? Wiem że góralki też rodzą dzieci , ale co w domu to w domu.Słowacja,hotel-może lepiej w tym roku odpuścić(latem z dwutygodniową dzidzią byliśmy na dzialce nad morzem ,mieszkanie w przyczepie cempingowej).Karmie piersią plus słoiczki Gerbera,PROSZĘ O POMOC.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: PÓŁROCZNE DZIECKO a FERIE IP: *.* 27.12.01, 08:15
      My byliśmy z 5 miesięczną Ewką, Ola miała 2,5 i sądziliśmy ,że jej się przydadzą góry i nam też. Byliśmy 2 tyg,śniegu było po pas i b. zimno. Ewka rewelacyjnie to znosiła, spała o wieele lepiej niż w domu, wjeżdżała(opatulona) kolejkami górskimi, wspinała się ze mną w nosidle(Ola wspinała się w 2 z mężem jak się zmęczyła). Wyjazd był fantastyczny, ale 4 dni przed powrotem dostała pleśniawek(lizanie obcych naczyń?) , zrobiła się marudna, w efekcie wróciliśmy wcześniej, z pleśniawkowego zapalenia pyszczka wywiązało się coś jeszcze...w sumie chorowała 3 tyg(był to 1 raz). Wyjazd w zeszłym roku to już była radość...zdaje się ,że też ktoś wrócił chory, ale nie pamiętam. U mojej bratowej było to samo:ogólne szczęście i zabawa, ale powrót z chorymi maluchami( powtórzyło się to u 7m. wowczas starszego i 9m. młodszego). Ale my nie jesteśmy zbyt ostrożne ani pieczołowite, więc kto wie? Nie wiem, czy zdecydowałabym się jechać z 1 maluchem, bo jak się ma 2 to przecież trzeba myśleć także(lub w tym wieku przede wszystkim ) o tym starszym...Oli pobyt zrobił bezw3zględnie dobrze. Pa. Pisz , co zdecydowałaś. jak znależliście hotel na Słowacji i jakie koszty? Pozdrawiam. Hania
      • Gość: guest Re: PÓŁROCZNE DZIECKO a FERIE do Hani IP: *.* 30.12.01, 18:04
        Nie podjęłam jeszcze decyzji.Hotel znalazł w ubieglym roku mój mąż przez biuro podróży.Stary Smokowiec ok.50 km. od Zakopanego.Pokoje 2,3,4,osobowe bez łazienek ,łazienki wspólne na korytarzu(po remoncic,codziennie sprzątane+sprzątanie pokoju).Hotel jest obok kolejki na Hrebienok z którego jest nartostrada(jeżdzimy wszyscy na nartach dlatego blisko kolejki).Obok w GRAND HOTELU jest ciepły basen od godz.15.(30 koron).Dla dorosłego za 2-tygodnie (3 posiłki dziennie)ok.950zł.Dzieci w zależności od wieku.Wyjazdy z przyjaciółmi(ok.45 osób)organizujemy sami(mój mąż stary harcerz)2 razy do roku.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka