Dodaj do ulubionych

Kaszel w nocy.

IP: *.* 03.01.02, 10:37
Moja 2-letnia pociecha jest zdrowa ale od jakiegos czasu systematycznie w srodku nocy pokasluje. Pokaszle, pokaszle i spi dalej. W dzien nie kaszle. Najbardziej prawdobodobne ze to suche powietrze jest temu winne,ze moze podraznia i wysusza sluzowke ale nawilzacze nie eliminuja tej nocnej przypadlosci. Jak moge jej pomoc? Nie daje jej w nocy zadnych syropow bo szybko jej to przechodzi i nie chce rozbudzac zapalaniem swiatla no i konsupcja tego syropu. A moze powinnam. Poradzcie mi cos.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kaszel w nocy. IP: *.* 03.01.02, 11:25
      Hej Grażyna,Miejmy nadzieję, że to wina suchego powietrza. Ale...Kiedy przeczytałam Twój post, przypomniały mi się perypetie mojego Michasia, który w czerwcu 2001 miał bardzo podobne objawy. Syn miał wtedy ok. 12 miesięcy. Kaszel budził Go tylko i wyłącznie nocą, był suchy i męczący. Nawilżanie powietrza też nie działało. Lekarka stosowała różne syropy przeciwkaszlowe. Trwało to 6 tygodni :ouch:W międzyczasie zrobiliśmy wszelkie badania- morfologia, OB, testy alergiczne IgE, badania na obecność bakterii (nie pamiętam nazwy), byliśmy o krok od szczegółowych testów alergicznych. Przerażona byłam mocno, że to alergia na wełnę, bo akurat wtedy kupiliśmy nową wykładzinę. Testy wyszły ok. Lekarki załamywały ręce, a synuś- jak kaszlał tak kaszlał...Idealnie zdrowy w ciągu dnia- kaszlał tylko w nocy. W końcu któraś z lekarek wpadła na pomysł, że może to być atypowa infekcja bakteryjna i konieczny będzie antybiotyk makrolidowy (Sumamed). Jedna seria i po kaszlu. Nie jestem zwolenniczką "antyboli" w nadmiarze, ale- nie ukrywajmy- to zbawienie. Nie wiem jak długo jeszcze trwałaby ta infekcja Michała. Cóż mogę poradzić- zaparz herbatkę z korzenia prawoślazu, postaw obok łóżeczka- w pogotowiu :)Sprawdź czy nie masz jakiejś nowej, intensywnie pachnącej rzeczy (moi znajomi mówili mi o przypadku, kiedy rodzice musieli zrywać tapetę, bo dziecko uczulił klej...)w pokoju, w którym dziecko śpi.Jeśli masz zaufanie do leków homeopatycznych- jest mnóstwo specyfików na kaszel.Pozdrawiam i życzę powodzenia :hello:If

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka