Dodaj do ulubionych

lek distreptaza

IP: *.* 20.01.02, 20:41
czy może mi ktoś powie coś więcej o distreptazie-co to właściwie jest?! Przepisał mi ją ginekolog.PozdrwawiamKoleżanka janeczki-Edyta
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta_B Re: lek distreptaza IP: *.* 22.01.02, 00:48
      To udało mi się znaleźć:+ Distreptaza - czopki Świadectwo rejestracji Nr - R/ 0252 Skład w 1-nym czopku:Streptokinaza 15 000 j.m.Streptodornaza 1 250 j.m. Masa czopkowa do 2.0 gWskazania do stosowania Czopki z distreptazą zmniejszają dolegliwości subiektywne i skracają okres leczenia. Stosuje się je samodzielnie lub z antybiotykami i/lub chemioterapeutykami. Czopki podaje się w następujących przypadkach: przewlekłe zapalenie przydatków, stare stany naciekowe pooperacyjne narządów rodnych, zapalenie śluzówki macicy, żylaki odbytu (hemoroidy) w ostrym stanie zapalnym, stany po operacjach hemoroidów z wtórnym cofnięciem śluzówki i wydzieliną, ropnie okołoodbytnicze i przetoki z rozległym naciekiem zapalnym, zropienie torbieli nadogonowych, przetoki nadogonowe, przetoki odbytu z naciekiem lub stanem zapalnym. Dawkowanie Sposób podawania: doodbytniczo.Czopek należy wprowadzić głęboko do odbytnicy.Przeciętnie, w cyklu leczenia stosuje się 6 do 18 czopków przez 3 do 10 dni, w zależności od stanu pacjenta. O dawkowaniu zawsze decyduje lekarz.W stanach ciężkich i przewlekłych:3 razy dziennie po 1 czopku przez 3 dni, 2 razy dziennie po 1 czopku przez 3 dni, 1 raz dziennie po 1 czopku przez 3 dni. Razem 9 dni, 18 czopków.W stanach średnich - lżejszych:2 razy dziennie po 1 czopku przez 3 dni, 1 raz dziennie po 1 czopku przez 4 dni. Razem 7 dni, 10 czopków. W stanach najlżejszych: 2 razy dziennie po 1 czopku przez 3 dni, Razem 3 dni, 6 czopków. PrzeciwwskazaniaPreparatu nie należy podawać:w przypadkach świeżych ran, ran pokrytych świeżym strupem, szwów chirurgicznych oraz po krwotokach przez około 10 dni (wcześniejsze podanie może spowodować ponowne krwawienie), jednocześnie z antykoagulantami ponieważ mogą powodować krwawienie, pacjentom z obniżoną krzepliwością krwi, w przypadkach uczulenia na Streptokinazę i/lub Streptodornazę, razem z innymi lekami zawierającymi sole wapnia. Oddziaływanie z innymi lekami Nie należy stosować Distreptazy razem z antykoagulantami, ponieważ mogą powstać miejscowe krwawienia. Termin ważności Opakowanie Przechowywanie 1 rok kartonik zawierający 6 czopków temp. 2-8 °Cnie zamrażać Pozdrawiam-Marta
    • Gość: dorotaM nocne bóle nóżek u 2,2-letniego chłopca IP: *.* 05.02.02, 18:19
      mój synek dzisiaj w nocy zaczął się bardzo wiercić po czym kopać zapamiętale i wierzgać nogami.Po chwili zaczął ryczeć(dosłownie).Próbowałam dowiedzieć się co mu dolega.Wyglądało na to,że śpi,w końcu wykrztusił,że bolą go kolanka.Cała sytuacja trwała 20 minut.Byłam załamana,bo w żaden sposób nie potrafiłam go uspokoić.Czy któraś mama spotkała się z podobną dolegliwością?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka