Dodaj do ulubionych

Przeziębienie

IP: *.* 31.01.02, 07:19
Jestem w trzecim miesiącu ciąży i trochę się przeziębiłam. Nie wiem jakie leki mogę wziąć, żeby mi nie zaszkodziły, a właściwie dziecku. Byłam u lekarza rodzinnego ale zbadał mnie, poczytał książkę z lekami i powiedział że w 3 miesiącu ciąży nie powinno się chorować. A co ja mam zrobić jak już się przeziębiłam? Czy powinnam pójść do lekarza prowadzącego ciążę? On się zna na przeziębieniu? Może któraś z was była w takiej sytuacji i będzie mogła mi coś doradzić. Z góry dziękuję za pomoc.IwonaS.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Przeziębienie IP: *.* 31.01.02, 08:24
      Iwonka!Kiedy mnie dopadło chorowanie w ciąży lekarz zalecił mi wapno. I tyle... Niestety nawet tabletki do ssania były na liście "zakazanych". Spróbuj dodatkowo herbatkę z sokiem malinowym lub mleko z miodem. Myślę, że nie zaszkodzi a powinno pomóc.Najlepiej jednak poradź się lekarza rodzinnego. W końcu od czego takowych mamy ;)?Magda :hello:
      • Gość: IwonaS Re: Przeziębienie IP: *.* 31.01.02, 08:44
        Spróbuję tego mleka z miodem i herbatki. Nie wiem czy lepiej będzie wziąć jakiś lek i skończyć chorować, czy lepiej nie robić nic bo i tak kiedyś mi przejdzie. A ja pracuję, więc samo będzie przechodziło dłużej. Dziekuję za mleko z miodem!!!IwonaS.
        • Gość: Beata32 Re: Przeziębienie IP: *.* 01.02.02, 11:15
          Z domowych sposobów dość skutecznych (chociaż może trochę nieprzyjemnych dla otoczenia) jest jeszcze czosnek. Kromkę chleba posmarować nieco grubiej niż zwykle i na to pokroić ze 2 ząbki czosnku w plasterki.Ja również przez część ciąży chodziłam przeziębiona i "leczenie" polegało na braniu wapna i witaminki C oraz opisanych wcześniej domowych sposobów.Co do konsultacji z ginekologiem prowadzącym ciążę to jak najbardziej powinnaś się skonsultować. Na pewno przy przeziębieniu powiniem pomóc.Życzę zdrówkaBeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka