Dodaj do ulubionych

Ospa - nie chce blizn!!!

IP: *.* 19.02.02, 14:20
Moja 3,5-letnia corka ma od tygodnia ospe. Niestety, rozdrapala sobie dwie krosty na czole i strasznie sie boje ze zostana jej widoczne blizny. Jezeli juz beda, to czy znikna? Czy jest jakis sposob, zeby zniknely?Poza tym na dloniach od podraznienia krosty podeszly jej ropa. Co z tym zrobic? tez beda blizny?Za jakis tydzien moj 2-letni syn tez zacznie chorowac na ospe, i boje sie ze bedzie sie strasznie drapal, a on jeszcze nie zrozumie ze nie mozna. (z corka jakos sie udalo, rozdrapala tylko te dwie).Poradzcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalina33 Re: Ospa - nie chce blizn!!! IP: *.* 20.02.02, 13:37
      Moja Ola (lat niecałe 2 ) przechodziła ospę 2 miesiące temu.I jezeli juz trzeba ja przechodzić to zyczę kazdemu własnie takiego przebiegu jak u Olci. Zadnej goraczki, zadnego marudzenia, chyba tez nie bardzo ja te krostki denerwowały bo sie nie drapała (wcale). Nawet te krostki, ktore podeszły ropą nie zostawiły zadnych blizn. Smarowalismy ospowe krostki pudrem w płynie i to chyba on łagodził swędzenie. Jezeli jednak bardzo martwisz sie tym ze blizny zostaną, kup maść "Contractubex",świetna choć droga.:hello: Kalina
      • Gość: Alka Re: Ospa - nie chce blizn!!! IP: *.* 20.02.02, 13:43
        Czy tę maść można kupić bez recepty?
        • Gość: Kalina33 Re: Ospa - nie chce blizn!!! IP: *.* 20.02.02, 14:06
          Tak, bez recepty. Kosztuje ok 45 zł.Ale te blizny naprawde takie wielkie?Oli zostały 2 na pleckach, ale teraz to juz nawet przez lupę ich nie widać ;)Kalina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka