Gość: ewkka IP: *.* 20.02.02, 10:01 Stoję przed dylematem szczepić czy nie ale jeżeli szczepić to jaka szczepionką? Czy jest moze jakas bezinwazyjna wersja tej szczepionki?Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: jaka szcepionka HIB IP: *.* 20.02.02, 11:37 Ja szczepiłam szczepionka najbardziej popularną tzn. Hiberix - 1 dawka ok. 50zł. Nie ma, a w każdym razie nigdzie nie słyszałam o szczepionce nie w iniekcji (chyba o to Ci chodzi pisząc bezinwazyjna). Wiele informacji znajdziesz w "szukaczku" - za i przeciw. Acha! Można tą szczepionkę łączyć w 1 iniekcję z DiTePer (konkretnie Infanrix DTPa), żeby dziecka nie kłóć 2x. Są też od razu "gotowe" w 1 ampułce - ale drogie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewkka Re: jaka szcepionka HIB IP: *.* 20.02.02, 12:08 Dzięki, w miedzyczasie doszukałam się, ze bezinwazyjnych, tzn. takich z zabitymi bakteriami w przypadku Hib nie ma. Wiesz, basia ma juz 11m. i chyba bede ja szczepić jak skończy rok(jedna dawka). Na Hib chyba się zdecyduję ale MMR sobie daruję. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś