Dodaj do ulubionych

Zapalenie migdałków

IP: *.* 22.02.02, 20:17
Zwracam się z prośbą o informacje jak w tytule.Mój 3,5 letni siostrzeniec z bardzo wysoką gorączką (prawie 40 stopni) tak został zdiagnozowwany. Ma bakteryjne zapalenie trzeciego migdałka, lekarz tyle powiedział, a siostra - spanikowana - nie dopytała o więcej. Jak długo trwa leczenie takiego zapalenia, czy potem możliwe są nawroty? Czy nie skończy się to wycinaniem migadałka/migdałków?Będę bardzo wdzięczna za informacje, z góry dziękujęonka
Obserwuj wątek
    • Gość: Miśka! Re: Zapalenie migdałków IP: *.* 22.02.02, 21:12
      Polecam obok antybiotyku (bo na pewno ma), stosowanie homeopatycznego środka na takie własnie migdałkowe sprawy -Lymphomyosot w kroplach lub tabletkach do ssania (a własciwie trzymania pod językiem).Migdałkowa Miśka
      • Gość: onka Re: Zapalenie migdałków IP: *.* 26.02.02, 02:15
        Dziękuję, Migdałkowa Miśko, szczególnie za info o tym leku homeopatycznym.A jak "bardzo" to jest zaraźliwe?onka
        • Gość: Miśka! Re: Zapalenie migdałków IP: *.* 26.02.02, 13:50
          Migdałki juz takie są,że często może dochodzić do ich zapalenia. Gdy jest to zapalenie bakteryjne, to zawsze jest baaardzo wysoka gorączka. Ja tak zawsze miałam. Mój rekord, to...41,3. Mąż miał usunięty w dzieciństwie 3. migdałek, ale i tak choruje często, trzeba więc rozważyc zyski i straty. Ja, gdy coś zaczyna się dziac, a znam ten dziwny lekki ból, inny niz przy gardle, to zazywam Lymphomyosot. Dziecko jednak nie powie, bo na początku oznaki sa prawie niezauwazalne. Moze pozwoli sobie zaglądać do gardła? Czasem wystarczy fioletowanie lub jodynowanie, ale trzeba uwazać na alergie na te środki.Miśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka