Dodaj do ulubionych

anemia roczniaka.

IP: *.* 06.03.02, 06:23
Witajcie!!!Mam problem z synkiem- ma roczek i anemię, z którą nie potrafię sobie poradzić. Nie chce jeść nic poza piersią i innymi produktami mlecznymi. Warzywa to wróg nr 1, owoce wróg nr 2, a cała reszta to rzeczy dla niego niejadalne. Co robić? Podawanie żelaza nie skutkuje. Pediatra ma tylko jedną receptę- nakłonić Małego do jedzenia. To już łatwiej przestawić górę!!!. Mój e-mail: maciekmajer@krakow.home.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: anemia roczniaka. IP: *.* 06.03.02, 08:55
      Nie wiem czy napiszę coś nowego, ale tak mi przyszło do głowy: Jeśli nie ma uczulenia na jajko, spróbuj "przemycić" żółtko w tych innych produktach mlecznych, np. ugotować na twardo, rozetrzeć i wymieszać z mlekiem. Gotowe kaszki owocowo-mleczne też mają odrobinę żelaza, może mu posmakują. Dodam, że mój mały je niby wiele rzeczy, ale mięsko i wędlinki w małych ilościach (też jest raczej "nabiałowy") i nie tak dawno temu musiałam mu trochę podwyższać poziom hemoglobiny Kinder Biovitalem.Teraz staram się właśnie przynajmniej jajko dawać mu 3-4 razy w tygodniu, bo stosunek do mięska się mu nie zmienia z jedzeniem owoców też nie jest za dobrze.Pozdrawiam, Anna.
      • Gość: kalpa Re: anemia roczniaka. IP: *.* 07.03.02, 06:51
        Dzięki za post. Mateusz jest uprzejmy wyniuchać obce ciała w tym co lubi i wszystko ląduje na śliniaku, ale sprubuję Kinder biovital
    • Gość: awrocka Re: anemia roczniaka. IP: *.* 06.03.02, 12:12
      Mam ten sam problem tyle ze moj synek nie je nabialu bo moze miec alergie i pediatra sie wstrzymuje.Nie wiem czy ma anemie. Mam nadzieje ze nie... Poza zupkami jarzynowymi z mieskiem (probowalas te ze sloiczka Gerbera???- ja je dodatkowo przecieram i dorzucam do zupek na przyklad jarzynowej z porem bobovity) nie chce nic jesc.tez jestem w kropce stad moj dzisiejszy post wyzej...napisalam go zanim dotarlam do Twojego.PozdrawiamAnkaP.S. W moim poprzednim poscie "Jadlowstret..." jedna z milych mam podaje kontakt i sposob na niejadka karmionego piersia jesli chcesz skorzystaj moze cos pomoze.
      • Gość: kalpa Re: anemia roczniaka. IP: *.* 07.03.02, 06:59
        Witaj !!!!!!!!!Niestety nie dotarłam do Twojego postu wcześniej. Staram się nie panikować, bo podobno też byłam anemicznym niejadkiem we wczesnym dzieciństwie, a teraz jestem hm... ciut za pulchna i jeść lubię, więc może to rodzinne. Możemy się wspierać psychicznie w naszych zmaganiach jeśli chcesz. Mój e-mail maciekmajer@krakow.home.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka