Gość: NAB IP: *.* 18.03.02, 19:57 Gdzie w Warszawie można wyleczyć dziecku zęby w narkozie?(ząb boli a dziecko nie da zajrzeć sobie do buzi) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kryszka Re: stomatolog IP: *.* 21.03.02, 13:59 Mogę Ci podać nr. telefonu do prywatnego gabinetu. Lekarz somatolog, który go prowadzi specjalizuje się w stomatologii dziecięcej i sam ma małego szkraba.tel:679 11 43. Jeśli tam nie świadczą takiej usługi to z pewnością otrzymasz odpowiednie wskazówki co dalejPowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsi Re: stomatolog IP: *.* 21.03.02, 23:31 Cześć Przygoda.....Można leczyć w narkozie dzieci w Wojewódzki Centrum Stomatologii ul.Nowy Zjazd 1 blisko Placu Zamkowego....ale wydaje mi sie, że do narkozy to jednak muszą być odpowiednie wskazania np. czesto nawracające napady padaczkowe, dziecko z zaburzeniami psychicznymi czy potrzeba wyleczenia wszystkich żebów przez planowanym przeszczepem. Jest narkoza jednak obciążeniem dla organizmu.Może uda Ci sie jeszcze przygotować dziecko, by jednak wspólpracowało ze stomatologiem pozdrawiam Cie serdecznieDorsi mama Bianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: stomatolog IP: *.* 25.03.02, 00:57 Osobiście tez jakoś nie przychylam sie do narkozy.Jednak są sytuaje w których bez narkozy ani rusz...Jednak powiem cos na uspokojenie.W związku z tym, że słyszałam iz człowiek w ciągu życia nie powinien mieć ich więcej jak 5 , to zapytałam mojego lekarza co w takim razie robic? Moja Wika w środe ( 27.03.2002) skończy 15 m-cy, a w swoim krótkim żywotku miała juz 5 i za jakies 3 tyg. kolejna. Potem za nastepne 6 tyg. nastepna, potem znów za 6 tyg.....nie wiadomo ile w sumie tego będzie. Więc miałam powody do zmatwien. Ale lekarz uspokoił mnie (załóżmy), że teraz sa inne narkozy niz kiedys, medycyna idzie naprzód jak wiele innych dziedzin( tylko tu tak często o nowinkach i zmianach sie nie mówi), że nie mam się czym martwic. Po drugie to my nie mamy wyboru. Ale mam nadzieje, że nie za duzo. Bo jednak to sa bardzo często spotykane wypowiedzi, więc jednak "w głowę wchodzi". Ale skoro lekarz nie kazał się martwic, to staram sie tego nie robic.- Siunia( która z narkozą jet już na "ty") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: stomatolog -narkoza IP: *.* 25.03.02, 16:20 Mój synek ma 2 latka i w dwóch trzonowych ząbkach włożone lekarstwo. Jakoś to przeżył bez narkozy. Musimy teraz wstawić plomby i stomatolog z Union Dental zaproponował narkozę. Mimo konsultacji z pediatrą, który właściwie popiera taki sposób leczenia i wysuwa logiczne argumenty, że ząbki są dokładniej oczyszczone, że plomby lepiej wstawione itp. ja jestem przeciwna i nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego / czy istnieje intuicja? /.Może któraś z Mam już to przeszła i może opisać własne doświadczenia ? Może istnieją jakieś doustne środki, które trochę tłumią reakcje Maluchów?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś