Dodaj do ulubionych

Problem z ciążą bliźniaczą

IP: *.* 09.04.02, 07:14
Zwracam się do Was w imieniu mojej koleżanki, która jest teraz w szpitalu. w 26 tygodniu ciąży bliźniaczej okazało się, że są nieprawidłowości w rozwoju dzieci - jedno rozwija się kosztem drugiego. Powstały znaczne dysproporcje w wielkości dzieci - to które się rozwija waży ponad dwa razy tyle co to drugie. Lekarze w zasadzie nabrali wody w usta jeżeli chodzi o dalsze rokowania, powiedzieli, że oni nie mągą pomóc, trzeba czekać jak się sytuacja rozwinie, ale najprawdopodobniej nie ma szans na uratowanie dzieciaczków. Najgorsze jest to, że moja koleżanka musi czekać i donosić ciążę urodzić dzieci, które na 90 proc nie mają szans na uratowanie (tak została poinformowana). Moje pytanie: czy któraś z Was zetknęła się z takim przypadkiem, być może jest tutaj jakaś emama lekarz, lub ktokolwiek mógłby powiedzieć jakie w zasadzie są szanse. Być może któraś z Was słyszała o pozytywnym zakończeniu w takim przypadku? Bardzo proszę o wszelkie informacje. Nie muszę chyba dodawać w jakim stanie psychicznym jest moja znajoma.
Obserwuj wątek
    • Gość: EwG Re: Problem z ciążą bliźniaczą IP: *.* 09.04.02, 12:58
      Niestety słyszałam tylko o negatywnym, nie będę więc pisać.
    • Gość: madzia22 Re: Problem z ciążą bliźniaczą IP: *.* 09.04.02, 19:41
      Mój lekarz podejrzewał, że tak jest u mnie. OKazało się że nie, ale z tego co pamiętam, nie traktował tego jako wielki dramat. Twierdził, że coś się z tym robi - nie pamiętam co. Jedyne co sobie przypominam to to, że rozmawailiśmy o Instytucie Matki i Dziecka w Łodzi. Może niech jej mąż tam zadzwoni i sie dowie?POza tym radziłabym ci umieścić ten wątek na bliźniętach. Może tam znajedzie sie dziewczyna, która sama miała ten problem?POzdrawiamMadzia
    • Gość: Katiek Re: Problem z ciążą bliźniaczą IP: *.* 29.04.02, 20:22
      Z tego co wiem powinno się uważnie monitorować ciążę i ewentualnie wcześniej ją zakończyć-takie podobno są procedury w Wlk. Brytanii. A znajoma niech się domada skierowania do CZD lub IMID-u. Pozdrawiam-Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka