Dodaj do ulubionych

Skręcony jajnik

IP: *.* 25.04.02, 14:56
Już od dawna mam bóle po prawej stronie podbrzusza. Mimo stosowania różnych leków nie przechodzi. Ginekolog podejrzewa, że mogę mieć skręcony jajnik. Obecnie biorę Cilest, ale lekarz postanowił zmienić mi te tabletki na trójfazowe Milvane (może przestanie boleć). Jeśli nie, to czeka mnie laparoskopia a w najgorszym wypadku usunięcie jajnika. Dlatego chciałam się zapytać, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji, miała laparoskopię, skręcony jajnik a może usunięty. Jakie miałyście objawy, czy po operacji dolegliwości ustąpiły?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia1 Re: Skręcony jajnik IP: *.* 25.04.02, 16:54
      Basiu, miałam skręcony jajnik, ale mój - na całe szczęście - sam się wyprostował. Ból - nie do opisania! Powtarzało się to u mnie kilka razy, w zeszłym roku. Od ponad roku mam spokój - tfu, tfu, odpukać. Ale jeszcze kiedyś miałam cystę na jajniku, która się okręciła wokół niego. Atak bólu był też niesamowity, natychmiast szpital no i operacja usunięcia przydatków z prawej strony. Może tak jest i u Ciebie? Powinnaś mieć zrobione dokładne USG. Na Twoim miejscy pojechałabym do szpitala na porządną diagnostykę. Z tym nie ma żartów, zwłaszcza jeśli chcesz mieć drugie dziecko. Pozdrawiam GosiaP.S. Jeszcze Cię uspokoję - po usunięciu tych przydatków, urodziłam Krzysia posiadając tylko jeden jajnik i jajowód. Tak więc, na w razie czego, nie zamartwiaj się. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia. :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka