Dodaj do ulubionych

Kiedy będą ząbki?

IP: *.* 13.05.02, 13:22
Witam,Moja Natalka ma 13 miesiecy i ani jednego ząbka!!! Ani jednego i w ogóle nie widać. Czy któreś z waszych dzieci miało tak samo. Mam sie martwić? A tak ogólnie to kawał zdrowej kobietki z niej :)AsiaPS. Wcześniej wysłałam moje pytanko jako odpowiedź na post. sorry za tą pomyłkesmile
Obserwuj wątek
    • Gość: brytnej Re: Kiedy będą ząbki? IP: *.* 14.05.02, 07:13
      Droga Joanno!Moj synek zaczal zabkowac w wieku 11 m-cy,a moj maz jak mial 16 mcy-podaobno im pozniej wychodza zeby tym lepiej.Przekonalam sie o tym -moj Janek nie plakal nie byl marudny i nie mial zadnych dolegliwosci.Napewno niedlugo zaczna rosnac.Pozdrawiam-Basia
      • Gość: Ineta Re: Kiedy będą ząbki? IP: *.* 14.05.02, 13:07
        Mo Michał "wypuścił" pierwsze ząbki w wieku 13 miesięcy. Za to od razu 2 sztuki! Do tej pory w ciągu 8 miesięcy wyrosło mu 12 zębów. Rzeczywiście podobno później wyrastające zęby są zdrowsze. Niestety Michaś bardzo ciężko przechodzi wyżynanie się każdego kolejnego zęba. Oby u Twojej córci poszło lżej. Pozdrawiam, Aneta
    • Gość: dorotamackiewicz Re: Kiedy będą ząbki? IP: *.* 17.05.02, 18:47
      Cześć!Mojaa Haniamiała 11,5 m-ca jak wyszedł jej 1 ząbek - to rodzinne. Może tak jest i w Waszym przypadku.Powodzenia w ząbkowaniu. Dorota
    • Gość: MagdaJP Re: Kiedy będą ząbki? IP: *.* 05.06.02, 20:46
      Ząbkowanie jest dziedziczne. Być może w rodzinie twojej lub twojego męża wszystkim późno zaczęły wychodzić zęby i jest to dość powszechne. Ale jeśli w waszych rodzinach nikt tak póżno nie ząbkował radziłabym udać się do lekarza, gdyż opóźnione ząbkowanie może, ale nie musi, sygnalizować np. krzywicę. Lepiej to sprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka