Dodaj do ulubionych

katar u 3 mieś. dzidzi

27.11.06, 09:09
Moja mała ma katar który w żaden sposób nie chce wyjść z noska. Psikam
sterimarem, podaję wit. c , euroseptal-syrop, próbuję odciągać i nic. Czy
powinnam iść do lekarza po antybiotyk. Pomóżcie bo nie chce ssać pieri przez
ten zatkany nos.
Obserwuj wątek
    • jedynataka1 Re: katar u 3 mieś. dzidzi 27.11.06, 09:48
      tak powinnaś iść do lekarza- u tak małego dziecka katar bardzo szybko może
      zejść na oskrzela. Takiego malucha nie powinno się leczyć na własną rękę
      • mama.mikolaja Re: katar u 3 mieś. dzidzi 27.11.06, 22:02
        Oklepywac w pozyji na kolanach trochę głową do dołu , Ja mam sopelek i sciagam
        katarek uprzednio wpryskuję Euphorbium lub Sterimar. Byłam u lekarza
        laryngologa - mój synek też ma 3 miesiace-niecałe, i wszystko jest ok (uszki,
        gardło), a katar juz drugi tydzien. Podaje jeszcze wit C 10 kropli.
        • karinka21 Re: katar u 3 mieś. dzidzi 28.11.06, 08:28
          kurcze ja od około 3 tygodni mam z synkiem ten problem, też psikam sterimarem,
          euphorbium, mam jeszcze maść robioną od laryngologa i nic nie pomaga, mój synek
          ma pozatykane kanaliki łzowe, ale okulistka stwierdziła, że nie stąd katar, na
          razie oczka też kropimy, tylko już nie mam sił, bo on ciągle musi być w pionie,
          bo inaczej oddychać nie umie, nie mówiąc o jedzonku. Nawilżam pokój, w którym
          śpimy, więc od suchości też nie. Spróbuję jeszcze dać do nawilżacza jodynę, tak
          poleciła mi laryngolog.
    • fruziak Re: katar u 3 mieś. dzidzi 28.11.06, 09:48
      a jaką witaminę c podajesz? Ja mam dawać 10 kropli 2x dziennie. Mam cebion i na
      ulotce jest napisane, że dawka wynosi 5-8 kropli na dobę i trochę mnie dziwi.
      Dodatkowo lekarz zapisał calcium pliva - to jest w zastrzykach a on kazał
      podawać do picia. Dziwi mnie to bardzo, miałyście coś takiego?
      • supernova12 Re: katar u 3 mieś. dzidzi 28.11.06, 10:09
        na ulotce jest dawka podana jak najbardziej prawidłowo. jednak w okresach
        choroby możliwe jest zwiększenie dawki aby lepiej wzmocnić organizm i pobudzić
        do obrony. Ja miałam kiedyś pyralginum w zastrzykach i to piłam. Organizm
        lepiej wchłania niż tabletki, zastrzyk podaje się wtedy gdy potrzebne jest
        bardzo szybkie działanie... Może to na tej samej zasadzie. Jeśli coś cię dziwi
        lub zastanawia to nie wstydź i nie krępuj sie pytać lekarza. Masz prawo do
        informacji,m pamiętaj że chodzi o twoje dziecko i musisz wszystkiego
        dopatrzyć...
      • aniabk80 Re: katar u 3 mieś. dzidzi 30.11.06, 17:24
        Mi lekarz kazał cebion w kroplach 2x dziennie po 5. A co do tego drugiego to
        myślę że chyba się pomylił, bo jak podawać zastrzyki doustnie????????????
        • 5_monika Re: katar u 3 mieś. dzidzi 30.11.06, 17:28
          doustnie też się podaje, to zależy jaki preparat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka