Dodaj do ulubionych

CYTOLOGIA!!!

IP: *.* 12.06.02, 14:54
Chciałabym zrobić sobie badanie cytologiczne, ale jest mały problem :what: Nie wiem kiedy jest to najlepiej zrobić, aby wynik był właściwy tzn. po miesiączce czy przed nią? :spookie: Gdzieś czytałam, że cytologię trzeba robić w pierwszej połowie cyklu i przynajmniej 3 dni po ostatnim stosunku płciowym lub przyjęciu leków dopochwowych. :) Jak mam to rozumieć??? Czy ktoś mi pomoże? Może jest ktoś kto ma podobny problem lub coś wie w tej sprawie? :benetton:
Obserwuj wątek
    • Gość: lisa Re: CYTOLOGIA!!! IP: *.* 12.06.02, 14:56
      cześćrobiłam cytologię pare razy w swoim życiu i nigdy lekarz (robiłam w różnych miejscach u różnych lekarzy) nie mówił aby zrobić ją w danym dniu cykluPozdrawiam
    • Gość: ajr Re: CYTOLOGIA!!! IP: *.* 12.06.02, 18:55
      Ja też kiedyś czytałam, że należy to robić w określonej fazie cyklu, ale w jakiej, nie pamiętam. Pamietam jedynie, że był to artykuł w "DZIECKU" o różnych badaniach jakie sobie należy cyklicznie wykonywać. Było, to jakies 2 lata temu. Sama, muszę przyznać, robię cytologię "jak popadnie".
    • Gość: Przygoda. Re: CYTOLOGIA!!! IP: *.* 12.06.02, 20:15
      Cytologię robi się po ok tygodniu od zakończenia krwawienia i nie bezpośrednio po stosunku, tak mi tłumaczył lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka