withmiel1 28.11.06, 15:22 Chciałem sie dowiedzieć ilu nas jest na forum z TGA i skąd jesteśmy Darek tata Kuby z Sieradzkiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia8310 Re: Zabieg TGA 28.11.06, 15:53 My jak już wiesz mamy synka z TGA. Jestesmy z Ostrowa Wielkopolskiego. Jest tu kilka mam takich maluszkow jak nasze. Niestety, a moze stety... ta wada nalezy do rzadkich. Mi moja ginekolog powiedziala ze w szpitalu na Polnej (Poznan) na 6000 porodo (tyle jest tam rocznie porodow) jedno dziecko rodzi sie z ta wlasnie wada. A moze napiszesz cos wiecej jaka byla wasza historia. Wiedzieliscie o wadzie przed porodem. Jak organizm maluszka znosil ta wade? Moj maly po trzech godzinach zycia musial miec wlaczony respirator Ja tez chcialabym wiedziec jak te dzieci rozwijaja sie w przyszlosci....lekarze zapewniaja ze normalnie. pozdrawiam Magda mama Filipka TGA Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.a Re: Zabieg TGA 28.11.06, 17:08 hej my tez jestesmy po TGA,moja niunia ma 2,5 roku.jestesmy z Nowej Soli.jeżeli chcesz znależć nas więcej proponuję przeglądnąć post KTO KIM JEST tam znajdziesz wadę i miejscowośc skąd dzieci pochodzą a na wiztówkach namiary na rodziców jak będziecie potrzebowali informacji.Pozdrawiam Iwona I Wiki tga Odpowiedz Link Zgłoś
izaskun Re: Zabieg TGA 28.11.06, 21:19 Tymoteusz 7 miesięcy z Warszawy operowany w CZD. Ile lat mają najstarsze dzieci z TGA o jakich słyszeliście? Z tego co wiem w CZD korekcję tej wady robią od jakiś 10 lat ale na początku podobno dużo dzieci umierało Czy słyszeliście o dorosłych z TGA? Odpowiedz Link Zgłoś
nadia300 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 08:30 Witam.Jestem mamą Darii po TGA w Poznaniu.Daria za 5 miesięcy skończy 9 lat.Nie miała korekcji tylko całkowite przełożenie,ogólnie nie jest tak żle,nie widać żadnej różnicy pomiędzy zdrowymi,jedynie to ,że ma całkowite zwolnienie z f- w.przez 7 lat nic poważnego sie nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
msamel Re: Zabieg TGA 29.11.06, 10:35 Witam Jakub urodz. 11 lutego 2004 r , w piątej dobie życia przeszedł całkowitą korekcję wady w Poznaniu , w drugim miesiący życia operacja koraktacji aorty. Niestety po lekach stracił słuch ale jesteśmy po wszczepie implantu ślimakowego no i Kubuś zaczyna coraz więcej mówić !!!! Ostatnio na echu wyszło : nieznaczne zwężenie aorty na całym odcinku , ale nic złego się nie dzieje tak twierdzą bynajmniej lekarze !!! Następne badania przewidujemy na grudzień ( jeździemy co kwartał ) , a badania szpitalne mamy raz w roku , Kuba nie przyjmuje żadnych leków . Niedomykalności u nas w granicach I i II stopnia . pozdrawiamy Monika i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
kassia1976 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 10:47 Witam!!Mój synek Nikodem ma 8 miesięcy. Operację przeszedł w 8 dobie życia. Odbyła się ona w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamp1 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 19:23 Witajcie! Moj Syncio skonczyl w niedziele 14 miesiecy, tydzien przed ukonczeniem pierwszego roku zycia zaczal chodzic. Wielki z niego urwis... Calkowita korekta TGA i VSD w Londynie w 11 dobie zycia, w pierwszej dobie byl balonikowany. Latem poznalam tate 24letniej dziewczyny z TGA - wszystko dobrze, robi doktorat w NIemczech. Pozdrawiam, Kasia, mama Mateusza Odpowiedz Link Zgłoś
water7 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 20:29 OLa mama Barnaby 3lata 9 miesięcy operacja w CZD w drugiej dobie życia jesteśmy z Żyrardowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremi-p Re: Zabieg TGA 29.11.06, 20:51 Nasz Kajtuś urodził się 5.10 tego roku. Operację miał 16.10, a do domu ze szpitala wyszedł 25.10. Jest teraz z nami w domu i bardzo się cieszymy. Operację miał w Krakowie w Prokocimiu (operował profesor Malec) Odpowiedz Link Zgłoś