Dodaj do ulubionych

Zabieg TGA

28.11.06, 15:22
Chciałem sie dowiedzieć ilu nas jest na forum z TGA i skąd jesteśmy Darek
tata Kuby z Sieradzkiego
Obserwuj wątek
    • madzia8310 Re: Zabieg TGA 28.11.06, 15:53
      My jak już wiesz mamy synka z TGA. Jestesmy z Ostrowa Wielkopolskiego.
      Jest tu kilka mam takich maluszkow jak nasze. Niestety, a moze stety... ta wada
      nalezy do rzadkich. Mi moja ginekolog powiedziala ze w szpitalu na Polnej
      (Poznan) na 6000 porodo (tyle jest tam rocznie porodow) jedno dziecko rodzi sie
      z ta wlasnie wada.
      A moze napiszesz cos wiecej jaka byla wasza historia. Wiedzieliscie o wadzie
      przed porodem. Jak organizm maluszka znosil ta wade? Moj maly po trzech
      godzinach zycia musial miec wlaczony respirator
      Ja tez chcialabym wiedziec jak te dzieci rozwijaja sie w przyszlosci....lekarze
      zapewniaja ze normalnie.
      pozdrawiam
      Magda mama Filipka TGA
      • i.w.a Re: Zabieg TGA 28.11.06, 17:08
        hej my tez jestesmy po TGA,moja niunia ma 2,5 roku.jestesmy z Nowej Soli.jeżeli
        chcesz znależć nas więcej proponuję przeglądnąć post KTO KIM JEST tam
        znajdziesz wadę i miejscowośc skąd dzieci pochodzą a na wiztówkach namiary na
        rodziców jak będziecie potrzebowali informacji.Pozdrawiam Iwona I Wiki tga
    • izaskun Re: Zabieg TGA 28.11.06, 21:19
      Tymoteusz 7 miesięcy z Warszawy operowany w CZD.
      Ile lat mają najstarsze dzieci z TGA o jakich słyszeliście? Z tego co wiem w
      CZD korekcję tej wady robią od jakiś 10 lat ale na początku podobno dużo dzieci
      umierało crying Czy słyszeliście o dorosłych z TGA?
      • nadia300 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 08:30
        Witam.Jestem mamą Darii po TGA w Poznaniu.Daria za 5 miesięcy skończy 9 lat.Nie
        miała korekcji tylko całkowite przełożenie,ogólnie nie jest tak żle,nie widać
        żadnej różnicy pomiędzy zdrowymi,jedynie to ,że ma całkowite zwolnienie z f-
        w.przez 7 lat nic poważnego sie nie działo.
        • msamel Re: Zabieg TGA 29.11.06, 10:35
          Witam
          Jakub urodz. 11 lutego 2004 r , w piątej dobie życia przeszedł całkowitą
          korekcję wady w Poznaniu , w drugim miesiący życia operacja koraktacji aorty.
          Niestety po lekach stracił słuch ale jesteśmy po wszczepie implantu ślimakowego
          no i Kubuś zaczyna coraz więcej mówić !!!!
          Ostatnio na echu wyszło : nieznaczne zwężenie aorty na całym odcinku , ale nic
          złego się nie dzieje tak twierdzą bynajmniej lekarze !!!
          Następne badania przewidujemy na grudzień ( jeździemy co kwartał ) , a badania
          szpitalne mamy raz w roku , Kuba nie przyjmuje żadnych leków .
          Niedomykalności u nas w granicach I i II stopnia .

pozdrawiamy

Monika i Kubuś
          • kassia1976 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 10:47
            Witam!!Mój synek Nikodem ma 8 miesięcy. Operację przeszedł w 8 dobie życia.
            Odbyła się ona w Łodzi
            • kasiamp1 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 19:23
              Witajcie! Moj Syncio skonczyl w niedziele 14 miesiecy, tydzien przed
              ukonczeniem pierwszego roku zycia zaczal chodzic. Wielki z niego urwis...
              Calkowita korekta TGA i VSD w Londynie w 11 dobie zycia, w pierwszej dobie byl
              balonikowany.
              Latem poznalam tate 24letniej dziewczyny z TGA - wszystko dobrze, robi doktorat
              w NIemczech.
              Pozdrawiam,
              Kasia, mama Mateusza
    • water7 Re: Zabieg TGA 29.11.06, 20:29
      OLa mama Barnaby 3lata 9 miesięcy operacja w CZD w drugiej dobie życia jesteśmy
      z Żyrardowa.
      • jeremi-p Re: Zabieg TGA 29.11.06, 20:51
        Nasz Kajtuś urodził się 5.10 tego roku. Operację miał 16.10, a do domu ze
        szpitala wyszedł 25.10. Jest teraz z nami w domu i bardzo się cieszymy.
        Operację miał w Krakowie w Prokocimiu (operował profesor Malec)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka